Sivas'ta hangi hayvancılık türleri yapılır?

İçindekiler:

  1. Sivas'ta hangi hayvancılık türleri yapılır?
  2. Sivas'ın hayvancılık faaliyetleri nelerdir?
  3. Sivas il tarım müdürü kim?
  4. Sivas'ın hangi hayvanı meşhur?
  5. Sivas ne yetişir?
  6. Seyit Yıldız kimdir?
  7. Sivas'ta tarım ürünleri nelerdir?
  8. Sivas'ın hangi meyveleri meşhurdur?

Sivas'ta hangi hayvancılık türleri yapılır?

Sivas ili hayvancılığı büyükbaş, küçükbaş, tek tırnaklı, kanatlı hayvanlar ve arılar olarak beş ana grupta incelenecek olursa, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların egemen olduğu ve bunu da kanatlı hayvanların izlediği, tek tırnaklı hayvanların ise ilde oldukça az sayıda yer aldığı görülmektedir.

Sivas'ın hayvancılık faaliyetleri nelerdir?

Hayvancılığın tarımsal üretim içerisindeki yerinin büyük olmasına karşılık, istenilen düzeyde gelir getirmemektedir. İlde en çok koyun, sığır, kılkeçisi, kümes hayvanları beslenir. İldeki ırmaklar ve Gökpınar Gölünde kurulan alabalık tesislerinde balık üretimiyle Kangal köpekleri ülke sınırını aşan bir üne sâhiptir.

Sivas il tarım müdürü kim?

İl Müdürü
​Seyit YILDIZ​
Ünvanı :İl Müdürü
Öğrenim durumu:Lisans
Göreve Başlama Tarihi:1994
4 satır daha

Sivas'ın hangi hayvanı meşhur?

Meşhur Kangal koyunlarını otlatan çobanların destekçisi, Kangal köpekleridir. Sivas deyince ilk akla gelen kangal köpekleri, dünyada emsali görülmemiş bir köpek türü olup normal köpeklerden biraz daha irice ve cesur görünümlü olurlar.

Sivas ne yetişir?

Sivas'ta tarımı yapılan sebzelerin başında, lahana, havuç, şalgam, patates ve soğan gelir. Yurdumuzun hemen her tarafında yetişebilen, yaz ve kış mevsimlerine ait sebzelerle, baharda kırlarda kendiliğinden yetişen bitkilerden yapılan yemekler sebze yemeklerini meydana getirirler.

Seyit Yıldız kimdir?

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde Gıda ve Yem Şube Müdürü olarak görevini yürütmekte iken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in tasvip ve tensipleri ile Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak atanan Seyit YILDIZ, 15 Haziran 2016 tarihinde İl Müdürlüğü görevine başlamıştır.

Sivas'ta tarım ürünleri nelerdir?

2015 TÜİK Verileri
  • Yulaf ve korunga üretiminde ülkemizde 1.
  • Buğdayda ülkemizde 4.
  • Tritikale ve Yonca üretiminde 5.
  • Aspir, arpa, patetes, şeker pancarı üretiminde 7.
  • Kayısı üretiminde 8.
  • Mürdümük (nazende) üretiminde 11.
  • Fiğ ve çavdar üretiminde ise 15. sırada yer almaktadır.

Sivas'ın hangi meyveleri meşhurdur?

Yabani bir armut çeşidi olan ve insan sağlığına önemli faydaları bulunan Ahlat, yöresel adı ile Çördük Sivas perakande sebze haline geldi.