Otizm kurucusu kimdir?

İçindekiler:

  1. Otizm kurucusu kimdir?
  2. Türkiyede kaç tane otistik var?
  3. Mine Narin kimin kızı?
  4. Aylin Sezgin Kimdir?
  5. Otizm farkındalık Ayı Ne Zaman?
  6. Türkiyede kaç otistik çocuk var?

Otizm kurucusu kimdir?

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının tarihindeki konuğu, kurduğu Tohum Otizm Vakfı ile otizmli ve gelişim sorunu olan çocukların erken tanısı ve eğitimi için çalışan Mine Narin. İstanbul doğumlu olan Mine Narin, Tohum Otizm Vakfı'nın kurucu başkanıdır.

Türkiyede kaç tane otistik var?

Otizmin erkek çocuklarındaki yaygınlığı, kızlardan 5 kat fazladır. Ülkemizde her 59 çocuktan 1'i otizm riski ile dünyaya geliyor. Türkiye'de 0-19 yaş arası otizmli çocuk ve genç sayısı 434.010.

Mine Narin kimin kızı?

Halit Narin'in kızı olan Pakize Oya Narin, Martı Otellerini yönetiyor. Oğlu Nurullah Emre Narin de başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Diğer kızı Mine Narin, Martı Otel İşletmeleri A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesidir.

Aylin Sezgin Kimdir?

Aylin Sezgin, 1964 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini Üsküdar Amerikan Koleji'nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 1986 yılında mezun oldu. İş hayatına Akbank T.A.Ş.te Etüd Planlama ve Organizasyon Bölümünde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı.

Otizm farkındalık Ayı Ne Zaman?

2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

Türkiyede kaç otistik çocuk var?

Her çeşit toplumda, farklı coğrafyalarda, ırkta ve ailede rastlanmaktadır. Otizmin erkek çocuklarındaki yaygınlığı, kızlardan 5 kat fazladır. Ülkemizde her 59 çocuktan 1'i otizm riski ile dünyaya geliyor. Türkiye'de 0-19 yaş arası otizmli çocuk ve genç sayısı 434.010.