Genç yaşta bacakta varis neden olur?

İçindekiler:

  1. Genç yaşta bacakta varis neden olur?
  2. Varis gençlerde neden olur?
  3. Varis başlangıcı nasıl olur?
  4. Varis en çok kimlerde görülür?
  5. Varis gençlerde olur mu?
  6. Varisleri neden oluşur?
  7. Stres varisi tetikler mi?
  8. Bacak varisleri neden olur?

Genç yaşta bacakta varis neden olur?

Varis hastalığı yaygın olarak genetik yatkınlık nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık olduğundan genç yaşlarda da ortaya çıkabilir. Varisin ortaya çıkmasına neden olan faktörlerden biri de erken yaşlardan itibaren çok fazla ayakta kalmak ve hareketsizliktir.

Varis gençlerde neden olur?

Çok uzun süreyle hareketsiz ayakta kalınarak yapılan meslekler, hamilelik döneminde gerekli önlemlerin alınmaması, kilo alıp-verme, doğum kontrol haplarının kullanımı ve sık topuklu ayakkabı giyilmesi gençlerde en ön planda görülen varis hastalığı nedenleri arasında sayılabilir.

Varis başlangıcı nasıl olur?

Varis başlangıcının ilk belirtileri şunlar; ayakta uzun süre durunca ağrı, şişlik, dışarıdan görünen kısımda ayak bileği ve baldırda küçük kılcal damarların varlığı. Bu şişlikler ve ağrılar ayağınızı yukarıda tutmakla, oturur pozisyonda uzatmakla rahatlıyorsa sizin varis probleminiz vardır.

Varis en çok kimlerde görülür?

Ayakta çalışan işçiler - Restoran çalışanları, öğretmenler, uçuş görevlileri ve posta taşıyıcıları uzun süre ayakta kalmayı gerektiren mesleklerden sadece birkaçıdır. Tıpkı otururken olduğu gibi, uzun süre ayakta durmak damarlara stres verebilir ve varisin gelişme olasılığını artırabilir.

Varis gençlerde olur mu?

Varis hastalığı yaygın olarak genetik yatkınlık nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık olduğu için 20 yaş gibi genç bir yaşta dahi ortaya çıkabilir. Varisin ortaya çıkmasına neden olan faktörler bu hastalığın erken yaşta ortaya çıkmasına neden olabilir.

Varisleri neden oluşur?

Varis neden olur? Varisin oluşum mekanizmasında pek çok faktör rol alır. Gebelik, şişmanlık, uzun süre ayakta kalmak, bazı meslekler, kadın olmak, doğum kontrol hapları ve hormon tedavileri, dar giysiler giymek, kabızlık, yaşlılık ve genetik faktörler nedeni ile varis oluşabilir.

Stres varisi tetikler mi?

Son yıllarda yapılan araştırmalarda varis hastalarının %30'nda stres seviyesinin yüksek olduğu belirlenmiştir. Günlük strese bağlı olarak ortaya çıkan gerginlik çoğu zaman kişiyi kontrol altına almakta ve yaşam kalitesini düşürmektedir. Birçok hastalığı tetikleyen aşırı stres, varis oluşumunda etkilidir.

Bacak varisleri neden olur?

Gebelik, şişmanlık, uzun süre ayakta kalmak, bazı meslekler, kadın olmak, doğum kontrol hapları ve hormon tedavileri, dar giysiler giymek, kabızlık, yaşlılık ve genetik faktörler nedeni ile varis oluşabilir. Varis, toplardamar kapakçığındaki yetmezlik sonucu oluşur. Kan sürekli geriye kaçar ve göllenir.