Kalp damar hastalıkları neye bakar?

İçindekiler:

  1. Kalp damar hastalıkları neye bakar?
  2. Deri altında şişlik hangi doktora gidilmeli?
  3. Çarpıntı için ne zaman doktora gidilmeli?
  4. Göğüs ağrısında ne zaman doktora gidilmeli?
  5. Kalp ağrısı doktor ne yapar?

Kalp damar hastalıkları neye bakar?

Kalp ve damar cerrahisi, kalp ile ilgili erken tanı ve müdahale gerektirebilecek bütün şikayetleri kapsamaktadır. Bu nedenle birimin uzmanlık alanına giren hastalıklar da kalbin kendisi, kalbi besleyen koroner damarlar, kalp kapakçıkları ve birlikte çalıştığı dolaşım sistemine (atardamarla, toplardamarlar) yöneliktir.

Deri altında şişlik hangi doktora gidilmeli?

Lipom sorunu olup rahatsızlık duyan kişiler aldırmak için genel cerrahi uzmanı veya dermatoloji yani cildiye bölümlerine başvurabilirler.

Çarpıntı için ne zaman doktora gidilmeli?

Çarpıntı hissi devam ediyorsa su içip sakinleşmeye çalışın. Kalp çarpıntısı şikayetiniz devam ederken nefes darlığı, baş dönmesi, göz kararması ve fenalık hissi başladıysa mutlaka bir uzman doktora başvurun.

Göğüs ağrısında ne zaman doktora gidilmeli?

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.

Kalp ağrısı doktor ne yapar?

Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir. Ayrıca Göğüs Hastalıkları uzmanına başvuran kişinin ağrıları kalple ilişkiliyse, bu kişi Kalp Cerrahisine yöneltilecektir.