Katip Çelebi Hangi yüzyıl?

İçindekiler:

  1. Katip Çelebi Hangi yüzyıl?
  2. Hukukta fezleke nedir?
  3. Cihannüma ne anlama gelir?
  4. Cihannüma Hangi tür?
  5. Cihannüma kimin kitabıdır?
  6. Cihannüma adlı eser verilerden hangisine aittir?
  7. Cihannüma hangi döneme aittir?

Katip Çelebi Hangi yüzyıl?

Kâtip Çelebi, XVII. yüzyıl Türk ilim dünyasında pozitif ve hür düşünceyi temsil eden en önemli simalarındandır. Tarih, coğrafya ve bibliyografya alanlarında önemli yapıtlar vermiş bir Osmanlı bilginidir. Eserlerinin değeri ve önemi dolayısıyla gerek Osmanlı İmparatorluğu'nda gerekse Batı'da büyük ilgi uyandırmıştır.

Hukukta fezleke nedir?

İdari soruşturma oluşturulan şahıs ya da kurumlar hakkında, müfettişlerce ya da soruşturma kurullarınca düzenlenen raporlara fezleke denir. Fezleke, herhangi bir sorunun ya da kararın kısa ve öz şekilde anlatılmasıdır.

Cihannüma ne anlama gelir?

Her yanı görmeye elverişli, camlı çatı katı veya taraça, kule anlamına gelen Cihannüma, Dünyayı gösteren harita veya coğrafya atlasıdır. Osmanlıca'da yazılışı: cihan-nüma şeklindedir. ... Kâtib Çelebi Cihannüma'yı iki kez yazmıştır.

Cihannüma Hangi tür?

Osmanlı ülkelerinin ilk sistematik coğrafya kitabı olma özelliği taşıyan Cihannümâ, değişik ilim sahalarına ilgi duymuş olan Kâtib Çelebi'nin en önemli eserleri arasında yer alır.

Cihannüma kimin kitabıdır?

Cihannüma, Katip Çelebi'nin eseri. Cihannüma, Beşiktaş, İstanbul'da bir mahalle. Cihannüma, Osmanlı mimarisinde genellikle kule biçiminde her tarafı camlı bir oda.

Cihannüma adlı eser verilerden hangisine aittir?

☁️☁️Bu tarihi eser "Katip Çelebî " adlı kişiye aittir.Herkez bu eseri çok begemektedir.

Cihannüma hangi döneme aittir?

Cihannüma'nın yazımı 1648'de başlanmış, kısa bir aranın ardından 1654'te Katip Çelebi tarafından yeniden yazılmaya başlanmıştır. Kitabın yazımı 1657'de Katip Celebi'nin ölümüne kadar devam etmiştir. 1732'de Osmanlı Matbaacılığı'nın öncüsü kabul edilen İbrahim Müteferrika tarafından eklemeler yapılarak basılmıştır.