Ayrık topolojik uzay nedir?

İçindekiler:

  1. Ayrık topolojik uzay nedir?
  2. Başlangıç topolojisi nedir?
  3. Topolojik özellik nedir?
  4. Topolojiler nelerdir?
  5. Topolojik düğümler nedir?
  6. Kaç çeşit ağ topolojisi vardır?
  7. Bir ağın ağaç topolojisinde olabilmesi için en az kaç seviyeye ihtiyaç vardır?
  8. Network topolojisi ne demek?
  9. Birbiri ile aynı topolojide veya farklı topolojileri bağlamak için kullanılan cihaz nedir?
  10. Hangi cihazlar ağ geçidi olarak çalışabilir?
  11. Üzerinde bir işlemcisi Epromu ve üzerinde bir işletim sistemi olan cihaz nedir?

Ayrık topolojik uzay nedir?

Ayrık topoloji, bir küme üzerinde verilebilecek en iyi topolojidir, yani tüm alt kümeleri açık kümeler olarak tanımlar. Özellikle, her bir tek nesne ayrık topolojide açık bir kümedir.

Başlangıç topolojisi nedir?

Geometrik cisimlerin nitelikleriyle ilgili özelliklerini ve bağıl konumlarını, biçim ve büyüklüklerinden ayrı olarak alıp inceleyen geometri dalı.

Topolojik özellik nedir?

Topoloji, bir nesne yırtılmadan ya da koparılmadan uzatıldığında, büküldüğünde ya da nesnenin şekli bozulduğunda bütünlüğü bozulmayan özellikleri tanımlar. Şekilleri dilediğimiz gibi çekiştirmek serbesttir, hatta bu yüzden topolojiye bazen “lastik levha geometrisi” denir.

Topolojiler nelerdir?

topolojileri nedir sorusunun en net cevabı, “bir ağı oluşturan cihazların fiziksel ve mantıksal yerleşimidir“. Ağ topolojileri fiziksel topoloji ve mantıksal topoloji olmak üzere 2 sınıfa ayrılır.

Topolojik düğümler nedir?

Topolojik Düğüm Kısaca Topolojinin geometriden farkı, geometrik nesnelerin kaskatı durması ama topolojik nesnelerin eğilip bükülebilmesidir. Kurallar: 1- Düğüm çözülürken bu topolojik nesnenin geometrisi istenilen şekilde değiştirilebilir. 2- Düğüm nesnenin topolojisi değiştirilmeden çözülmelidir.

Kaç çeşit ağ topolojisi vardır?

Kullanılmak istenen Teknolojisine göre farklı ağ topolojileri kullanılmaktadır. Fiziksel Topolojinin 6 farklı çeşidi vardır. Bunlar Bus(Yol), Ring(Halka), Yıldız(Star), Ext Star(Gelişmiş Yıldız), Mesh(Örgü) ve Tree(Ağaç) topolojileridir. Broadcast(Yayın) ve Token Passing(İz) mantıksal topolojilere birer örnektir.

Bir ağın ağaç topolojisinde olabilmesi için en az kaç seviyeye ihtiyaç vardır?

Fiziksel hiyerarşik topoloji tabanlı bir ağın ağaç hiyerarşisinde olması için en az üç seviye bulunmalıdır. Eğer ağda merkezi kök düğüm altında sadece bir seviye hiyerarşik düzen var ise o bir yıldızın fiziksel topolojisini gösterir.

Network topolojisi ne demek?

Fiziksel tüm cihazların tek bir kablo üzerine bağlı olduğu ağ yapısıdır. Kablonun her iki ucuna dirençler takılarak sonlandırılır. Bu segmente Trunk adı verilir. Kurulumu çok kolay olmakla beraber kablonun herhangi bir yerinde yaşanan kopma sebebi ile tüm networkün kopmasına neden olur.

Birbiri ile aynı topolojide veya farklı topolojileri bağlamak için kullanılan cihaz nedir?

KÖPRÜ (BRIDGE) Köprüler bağımsız çalışma gruplarını birbirine bağlamak için kullanılır. Birbiri ile aynı topolojide veya farklı topolojide olabilir. Örneğin bir yıldız ve bir halka topolojisinde ağları birbirine bağlayarak tek bir ağ gibi gösterir.

Hangi cihazlar ağ geçidi olarak çalışabilir?

  • yapılarında kullanılan.
  • başlıca cihazlar:
  • ■ NIC- Network Interface.
  • Card ( Arabirim Kartı)
  • ■ Hub (Dağıtıcı)
  • ■ Switch (Anahtar)
  • ■ Repeater (Tekrarlayıcı)
  • ■ Bridge (Köprüleyici)

Üzerinde bir işlemcisi Epromu ve üzerinde bir işletim sistemi olan cihaz nedir?

39 YÖNLENDİRİCİ (ROUTER) Routerin bir işlemcisi, epromu ve üzerinde bir işletim sistemi IOS (Internal Operating System) vardır. 41 Ağ Geçidi (GATEWAY) Geçit, iki farklı protokol arasındaki dönüşümleri sağlar. Bu cihaz bir Köprü, Switch veya Yönlendirici olabilir.