Göz pigmenti ne demek?

İçindekiler:

  1. Göz pigmenti ne demek?
  2. Yeşil göz rengi nasıl ortaya çıkarılır?
  3. Yeşil gözlere hangi renk göz kalemi?
  4. Kahverengi göze hangi renk göz kalemi sürülür?

Göz pigmenti ne demek?

Gözün bu iris bölümü; melanin olarak adlandırılan kahverengi pigment ve lipokrom olarak adlandırılan sarımtırak bir pigmenten oluşuyor. Bu bağlamda eğer iris hücrelerinde melanin pigmenti daha fazla yoğunluk gösteriyorsa göz rengimiz koyu, lipokrom fazla ise de göz rengimiz daha açık oluyor.

Yeşil göz rengi nasıl ortaya çıkarılır?

-Yeşil göz rengini ön plana çıkarmak istiyorsanız, mor eyeliner ve maskara kullanabilirsiniz. – Pembe tonları, morlar ve kırmızı tonlar gözlerinizi daha belirgin gösterebilir. Yeşil gözlerinizin tonuna bağlı olarak daha hafif, daha soğuk pembeler yerine daha sıcak, daha koyu ya da daha derin pembeler kullanabilirsiniz.

Yeşil gözlere hangi renk göz kalemi?

Göz kalemi ya da eyeliner seçerken Yeşil gözlüyseniz siyah göz kalemi ya da eyelinerlardan uzak durmalısınız. Kahverengi ve gri tonları bakışlarınızı yumuşatacak ve kullanacağınız far renkleriyle çok daha hoş bir uyum sağlayacaktır.

Kahverengi göze hangi renk göz kalemi sürülür?

Kahverengi gözlüler mutlaka ya siyah renkte ya da koyu kahvrengi renkte göz kalemi kullanmalıdır. Tabii ki eğer küçük gözlerinizi büyük göstermek ya da bunun gibi başka renkte göz kalemlerine ihtiyacınız olduğu durumlarda bakır, lacivert ve gümüş rengini de deneyebilirsiniz.