Göbekte fıtık ameliyatı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Göbekte fıtık ameliyatı nasıl olur?
  2. Göbek fıtığı ameliyatı kapalımı açık mı?
  3. Göbek fıtığı dikişleri ne zaman alınır?
  4. Kasık fıtığı ameliyatı kapalımı açık mı?

Göbekte fıtık ameliyatı nasıl olur?

Göbek fıtığı için yapılan kapalı ameliyatlarda delikler hastanın bel bölgesinden ve kolayca gözükmeyecek bir yerden yapılır. Buradan verilen gaz ile karın içi basınçla şişirilir ve fıtık ameliyatı yapılır. Kesi yerleri bir süre sonra kaybolur.

Göbek fıtığı ameliyatı kapalımı açık mı?

Kapalı onarımlarda böyle bir risk yoktur ve sonuçları daha başarılıdır. Kapalı yani laparoskopik yöntemle yapılan göbek fıtığı ameliyatı sonrası hastalar daha kısa sürede taburcu olup normal hayata ve işe daha hızlı dönerler.

Göbek fıtığı dikişleri ne zaman alınır?

Ameliyat kesileri genellikle kendiliğinden kaybolabilen gizli dikiş tekniği ile kapatılmaktadır. Bu nedenle, doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe dikiş aldırmak için başvurmanıza gerek yoktur. Dış dikiş konmuş olması halinde ise dikişiniz ameliyattan 1 hafta sonra doktorunuz tarafından alınacaktır.

Kasık fıtığı ameliyatı kapalımı açık mı?

Yapılan geriye dönük çalışmalarda hem ilk uygulama hem de nüks fıtıklarda yapılan uygulamalarda, kapalı yöntemin en az açık yöntem kadar başarılı olduğu ortaya çıkmıştır. Nüks oranları birbirine eşit ve çok düşüktür. Diğer komplikasyonlar açısından da kapalı yöntem daha başarılı sonuçlar vermektedir.