Nikotin sakızı Ise yarar mi?

İçindekiler:

  1. Nikotin sakızı Ise yarar mi?
  2. Sigara bırakma sakızı nasıl kullanılır?
  3. Sigara bırakma sakızı nerede satılır?
  4. Nikotin sakızı mideye zarar verir mi?
  5. Nikotin sakızı kanser yapar mı?
  6. Nicorette sakız günde nasıl kullanılır?

Nikotin sakızı Ise yarar mi?

Sigarayı (ve benzeri zararlıları) bırakmak için gerçekten işe yarayabiliyor ancak dikkatli kullanılmalı. Sakızın kendisi de bağımlılık yapabiliyor hatta sigaraya yeniden başlamaya dahi sebep olabilir. Nikotin krizinin vurduğu zamanlarda bir tane sakız alıp çiğnemek gerçekten rahatlatıyor.

Sigara bırakma sakızı nasıl kullanılır?

Nikotin sakızı nasıl kullanılır? Nikotin sakızını, yavaş yavaş çiğnemeye başlayıp, nikotinin kendine has acı tadını alana dek devam edin. Bu tat ağzınızda bir karıncalanma hissi verecektir. Bu hissiyattan sonra çiğnemeyi sonlandırıp sakızı ağzınızda bekletecek bir yerde konumlandırın.

Sigara bırakma sakızı nerede satılır?

Nikotin sakızı: Çoğu ülkede reçeteli satılmasına rağmen, İsviçre, Malta, İsviçre ve ülkemizde reçetesiz alınabilir.

Nikotin sakızı mideye zarar verir mi?

Prospektüsünde yer alan bilgilere göre, nikotin sakızı baş ağrısı, öksürük, hıçkırık, mide bulantısı, ağız ve boğazda tahriş gibi yan etkilere neden olabiliyor. Uzmanlar ayrıca nikotin sakızının, mide yanması, geğirme, nabız artışı ve damar daralması gibi yan etkileri olduğu uyarısını da yapıyor.

Nikotin sakızı kanser yapar mı?

Sigarayı bırakmaya yardımcı olarak kullanılan nikotin sakızlarının kanser yapma riski bulunduğu bildirildi. Ağız kanseriyle nikotin arasında bağlantı bulan bilim adamları, nikotin sakızı ve pastili gibi uzun süre ağızdan nikotin alımının, bu hastalık riskinin daha da yükselmesine yol açabileceğini belirttiler.

Nicorette sakız günde nasıl kullanılır?

Çiğneme tekniği ile sakızı 30 dakika kadar çiğnemeye devam edin. Bu süre sonunda sakız tadını kaybedecektir. Çiğnenen NICORETTE® FRESHMINT dikkatli bir şekilde çıkartılıp atılmalıdır. Genellikle günde uygun dozda 8 ila 12 adet sakız yeterlidir.