DVD ile CD aynı mı?

İçindekiler:

  1. DVD ile CD aynı mı?
  2. CD Sürücü DVD okuyabilir mi?
  3. DVD ROM görevi nedir?
  4. Blu ray player ne demek?
  5. DVD nin Türkçe anlamı nedir?
  6. CD RW nedir ne işe yarar?
  7. DVD okuyucu DVD yazar mı?
  8. CD ROM RW ne demek?
  9. CD R ile CD RW arasında fiyat dışında ne fark vardır açıklayınız?

DVD ile CD aynı mı?

bir dvd ortalama 4.7 gb veri alırken, bir cd ortalama 650-700 mb veri alır. dvdnin tek yüzüne audio cd ses kalitesinde ortalama 8 saatlik müzik kaydi yapilabilir. ... - cd ler 900mb lere kadar overburn edilebilir. - cd ler üzerinde yazan değer kadar data alırlar.

CD Sürücü DVD okuyabilir mi?

DVD sürücüler, aynı zamanda CD'leri de okuma özelliğine sahiptir. Fakat, CD sürücü ile DVD okutulamaz.

DVD ROM görevi nedir?

DVD-ROM NE İŞE YARAR? Görüntü, ses ve bilgiyi aynı ortamda saklamaya yarar. DVD-ROM'lar CD-ROM'ların daha gelişmiş bir tipi olarak düşünülen CD'lerdir. DVD Video'lar ise televizyona takılan DVD Player'larda izlenen, ses ve görüntü içeren disklerdir.

Blu ray player ne demek?

Blu-ray, CD ve DVD gibi bir optik disk formatıdır. Yüksek çözünürlüklü (HD) video kaydetmek ve oynatmak ve büyük miktarlarda veri depolamak için geliştirilmiştir. Bir CD 700 MB veri tutabilir ve temel bir DVD 4,7 GB veri tutabilirken, tek bir Blu-ray disk 25 GB'a kadar veri tutabilir. ... Bu 4 saatlik HDTV'ye eşdeğerdir.

DVD nin Türkçe anlamı nedir?

DVD, ismi ``Digital Versatile Disc`` (sayısal çok amaçlı teker) sözcüklerinin baş harfleri alınarak elde edilmiş olan, CD-ROM görünümünde elektronik kayıt ortamıdır. CD`ye göre, çok daha yüksek kayıt kapasitesine sahiptir. DVD-Video, DVD-Audio, DVD-ROM, DVD-RAM, DVD-R ve DVD-RW gibi çeşitleri vardır.

CD RW nedir ne işe yarar?

RW=Re-writeable yani yeniden yazılabilir. CD-R ile disk doluncaya dek kayıt yapar ama eski kayıtların üzerine kayıt yapamazsınız, oysa ki CD-RW ile istediğiniz dosyaları kayıt eder, değiştirir, siler veya eklersiniz. CD-R lar daha ucuz ve daha uzun ömürlüdür (yaklaşık 100 sene). ...

DVD okuyucu DVD yazar mı?

DVD RW elbette ki hemen hemen bütün medyalara yazar; bu zamanda bazılarımızın dillendirdiği gibi CD RW almak artık gereksiz; DVD RW tüm işinizi görür; zaten veriler artık CD'ye sığmayacak kadar büyük hale geldi. dvd rw cd yazar. dvd rw hem cd yazar hemde dvd!!! hemde dvd ve cd okur!!!

CD ROM RW ne demek?

CD-RW, İngilizce Compact Disc Re-Writable kelimelerinin kısaltmasıdır. Tekrar yazılabilen CD demektir. İlk yazılabilir CD CD-Erasable (CD-E) (Silinebilir Yoğun Ağırşak) olarak tasarlandı ve yapılan değişikliklerden sonra 1997 yılında CD-RW ismini aldı.

CD R ile CD RW arasında fiyat dışında ne fark vardır açıklayınız?

RW=Re-writeable yani yeniden yazılabilir. CD-R ile disk doluncaya dek kayıt yapar ama eski kayıtların üzerine kayıt yapamazsınız, oysa ki CD-RW ile istediğiniz dosyaları kayıt eder, değiştirir, siler veya eklersiniz. ... CD-R lar daha ucuz ve daha uzun ömürlüdür (yaklaşık 100 sene).