Kedi kumunda ishal nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Kedi kumunda ishal nasıl anlaşılır?
  2. Kedi ishali kaç günde geçer?
  3. İshal olan yavru kediye ne yapmalı?
  4. Yaş mama her gün verilir mi?
  5. Kedi Mırıldaması ne anlama gelir?

Kedi kumunda ishal nasıl anlaşılır?

Evcil hayvanınızın dışkı rengi her zamanki renginden koyu ve cıvık renkte ise ishal görülebilir. Kedi dışkısının koyu renkli olması mide ya da bağırsakta kanama olduğunun da belirtisi olabilir.

Kedi ishali kaç günde geçer?

Diyetlerinde en ufak bir değişime tepki verebilen yavrularda ishal ortaya çıktığında genellikle geçicidir ve birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçecektir. Yavru kedilere düzenli olarak farklı yiyecekler ve ikramlar verildiğinde, hassas mide ve bağırsak sistemine sahip olanlarda ishal düzenli olarak görülebilir.

İshal olan yavru kediye ne yapmalı?

Haşlanmış, yağsız tavuk, beyaz pirinç ve patates gibi gıdalar verilebilir. Vücut susuz kalacağı için bol su içirilmesi çok önemlidir. Pediatrik oral elektrolit çözeltiler kullanılabilir. Ya da 1lt suya 1 çay kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilerek hazırlanan içecek kediye verilebilir.

Yaş mama her gün verilir mi?

Ne sıklıkta vermeniz gerektiğini belirlemek için yaş mamanın kediniz üzerindeki etkilerini gözlemleyin. Sağlıklı kilosunda olan ve yaş mamayı düzgün sindirebilen her kedi haftada en az 2-3 defa bu mamalardan tüketmelidir.

Kedi Mırıldaması ne anlama gelir?

Mırıldanması Kediler birçok farklı duygu durumunda mırıldanma davranışında bulunurlar. Mesela; çevrelerinde onları huzursuz edecek bir unsur varsa tedirgin olduklarından mırıldanabilirler. Ya da herhangi bir şeyden ötürü korku ve acı duyuyorlarsa da tepki olarak mırıldanıp kendilerini rahatlatmak isteyebilirler.