Iç anadolu bölgesinde hangi tarım ürünleri yetişir?

İçindekiler:

  1. Iç anadolu bölgesinde hangi tarım ürünleri yetişir?
  2. Güneydoğu Anadolu Bölgesi hangi ürünler yetişir?
  3. Doğu Anadolu Bölgesinde hangi meyve yetişir?
  4. Iç anadolu bölgesinde Çavdar yetişir mi?
  5. Doğuda en çok ne yetişir?
  6. Ülkemizde yetişen başlıca tarım ürünleri nelerdir?
  7. Anadolu Bölgesi'nde çavdar yetişir mi?
  8. Kuru tarım ürünleri nelerdir?

Iç anadolu bölgesinde hangi tarım ürünleri yetişir?

Bölgedeki yağışların düzensiz olması nedeniyle, buğdaydan alınan verim de istenilen seviyede değildir. İç Anadolu Bölgesinde, tahılın yanı sıra; şeker pancarı, soğan, patates, kabak, ayçiçeği, fasulye, nohut, mercimek, mısır, çeltik, havuç, elma, armut, domates üretimi de yapılmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi hangi ürünler yetişir?

Buğday, arpa, pamuk, kırmızı mercimek, susam, çeltik, Antep fıstığı, üzüm, zeytin, tütün, karpuz, domates, biber ve patlıcan, tarımsal faaliyetler sonucu elde edilen tarım ürünlerinin başında gelmektedir. Özellikle kırmızı mercimek ve Antep fıstığı üretiminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi büyük bir paya sahiptir.

Doğu Anadolu Bölgesinde hangi meyve yetişir?

İlde kayısıdan sonra en fazla yetiştirilen meyveleri; elma, armut, ceviz ve vişne oluşturmaktadır. Doğu Anadolu Bölgesinde meyvecilik, Fırat ve Aras nehirlerinin vadi tabanlarında yoğunluk kazanmıştır.

Iç anadolu bölgesinde Çavdar yetişir mi?

Çavdarın En Çok Yetiştiği Bölgeler Çavdar ziraatı ülkemizde en çok Doğu Anadolu ve Orta Anadolu bölgelerinde yapılmaktadır. Çünkü yayla ikliminde yetişebilen bir bitkidir. Yüksek tuz oranına dayanıklı olduğu için çorak topraklara sahip bölgelerde yetiştirilebilir. Ayrıca bataklık alanlarında da yetiştirilebilmektedir.

Doğuda en çok ne yetişir?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde genel olarak tahıl ekimi yapılır. Baklagiller başta olmak üzere; şeker pancarı, pamuk, lahana, patates, kayısı ve az miktarda da tütün yetiştirilmektedir.

Ülkemizde yetişen başlıca tarım ürünleri nelerdir?

  • 7.1 Fındık.
  • 7.2 Turunçgil.
  • 7.3 İncir.
  • 7.4 Elma.
  • 7.5 Üzüm.
  • 7.6 Kayısı
  • 7.7 Ceviz.
  • 7.8 Kivi.
Daha fazla öğe...

Anadolu Bölgesi'nde çavdar yetişir mi?

Erzurum-Kars bölümünün yüksek bölgelerinde arpa ekimi yaygın şekilde yapılır. Buğday-çavdar karışımı ekimler bölgede geniş yer tutar. Buğday ve çavdar ekimi geniş bölgelere yapıldığı için tarım teknolojilerinden yararlanılır.

Kuru tarım ürünleri nelerdir?

Kuru tarım alanlarında serin iklim tahılları (başta buğday ve arpa), serin mevsim bakliyatlar (başta nohut ve mercimek), kurağa dayanıklı bazı endüstri bitkileri (haşhaş, aspir, kanola, yağ keteni, kimyon gibi) ile bazı yem bitkileri (fiğ, burçak, korunga gibi) yoğun olarak yetiştirilir.