Diş teli olan elektrikli diş fırçası kullanabilir mi?

İçindekiler:

  1. Diş teli olan elektrikli diş fırçası kullanabilir mi?
  2. Diş teli olan Dişler nasıl fırçalanır?
  3. Diş teli günde kaç kere fırçalanır?
  4. Normal diş fırçası mı elektrikli mi?
  5. Diş teli iyi temizlenmezse ne olur?
  6. Diş teli varken diş taşı temizliği yapılır mı?
  7. Diş telinden sonra beyazlatma yapılır mı?

Diş teli olan elektrikli diş fırçası kullanabilir mi?

Ortodontik Tedavi Gören (Diş Teli Kullanan) Bireyler İçin Birebir. Elektrikli diş fırçalarının baskı kontrolleri sayesinde baskıyı ayarlayabilir ve dişlerinizi acı hissetmeden rahatlıkla fırçalayabilirsiniz.

Diş teli olan Dişler nasıl fırçalanır?

Ortodonti tedavisi görenler diş tellerine zarar vermemek için kesinlikle yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli (şarjlı) diş fırçaları da orta hızda kullanıldığında diş telleri için güvenlidir. Sadece fırçanın sert kısımlarının braketlere çarpmamasına dikkat edilmelidir.

Diş teli günde kaç kere fırçalanır?

Diş teli kullanan hastalar ise bundan fazlası, günde beş altı kere dişlerini fırçalamaları gerekmektedir. Yemeklerden sonra dişler mutlaka fırçalanmalı ve diş tellerinin ara temizliği ve bakımı yapılmalıdır. Bu düzenli olarak yapılmazsa hızla bakteri üremektedir.

Normal diş fırçası mı elektrikli mi?

Yapılan araştırmalar, elektrikli diş fırçalarının manuel diş fırçalarına göre daha fazla plak ve diş eti iltihabını azalttığını göstermiştir. Üç aylık kullanımdan sonra plak yüzde 21 ve diş eti iltihabı yüzde 11 azaldığı gözlemlenmiştir. Elektrikli diş fırçaları işin çoğunu sizin için yapar.

Diş teli iyi temizlenmezse ne olur?

Diş teli takan hastalarda dişler eğer düzenli temizlenmezse bakteri oluşumu çok çabuk gerçekleşir. Ve bu bakteriler diş tellerinin üzerinde yoğunlaşır, böyle olunca diş taşı oluşumu kaçınılmazdır.

Diş teli varken diş taşı temizliği yapılır mı?

Diş ipi ve ara yüz fırçası, mutlaka diş teli taktıran hastalarda kullanılmak zorundadır. Ara yüz fırçası ile diş teli, braketlerin arası ve diş tellerinin aralarına mutlaka ulaşıp araları tartar ve diş taşlarından temizlemek gerekmektedir. Bu sık sık yapıldığında bu bölgelerde diş taşı ve tartar oluşması önlenir.

Diş telinden sonra beyazlatma yapılır mı?

Diş teli takılmasının ardından yapılan tüm işlemlerin sonucunda dilenirse diş beyazlatma da sağlanabilmektedir.