Açık sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Açık sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?
  2. Kuru kelimenin eş anlamı nedir?
  3. Ileri kelimesinin zıt anlamı nedir?
  4. Aç karşıt anlamlısı nedir?
  5. Kuru ve yaş eş anlamlı mı?
  6. Ileri geri zıt mı?
  7. AC anlamlısı nedir?
  8. Mutluluk kelimesinin zıt anlamı nedir?
  9. Yaşın eş anlamlı kelimesi nedir?
  10. Yaşın eş anlamlısı ne demektir?

Açık sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?

Açıkça ifade edilmeyen ve saklanan şeyler için gizli kelimesi kullanılır. ... Açık kelimesiyle zıt anlamlı olan diğer sözcükler şunlardır: Dolambaçlı, Örtük, Hafi, kelime.

Kuru kelimenin eş anlamı nedir?

Kuru ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Kuru sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler çelimsiz, sıska ve tekdüze sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Ileri kelimesinin zıt anlamı nedir?

İleri kelimesinin ifade ettiği anlamların zıttı olan manada kullanılan iki adet kelime bulunmaktadır. İlerinin zıt anlamlısı olan bu sözcükler ise "geri ve art" sözcükleridir.

Aç karşıt anlamlısı nedir?

kelimesi, birden fazla anlama sahip olduğundan, birden fazla zıt anlamı bulunmaktadır. Bunlar ise; ört, kapa, kapat ve tok olarak sıralanabilir.

Kuru ve yaş eş anlamlı mı?

Kuru kelimesinin zıt anlamlısı ıslak kelimesidir. ... Islak kelimesinin eş anlamlısı yaş veya sulanmış kelimeleridir. Kuru kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime birçok alanda kullanılabilir.

Ileri geri zıt mı?

'Geri' kelimesinin zıt anlamlısı 'ileri' kelimesidir.

AC anlamlısı nedir?

Alternatif Akım (AA veya İngilizce ifadesi Alternating Current, AC), genliği ve yönü periyodik olarak değişen elektriksel akımdır. Bu akım türünde en çok kullanılan dalga türü sinüs dalgasıdır. ... Alternatörler, alternatif akım üretmek için tasarlanmış elektrik jeneratörünün özel türüdür.

Mutluluk kelimesinin zıt anlamı nedir?

Mutlu kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler; mutsuz ve üzgün olarak tanımlanabilir. Mutlu kelimesinin sık kullanıldığı gibi, mutsuz ve üzgün kelimelerinin de çok sık kullanıldığını belirtmek önemlidir. Mutlu ve mutsuz kelimeleri birbirinin zıt anlamları olarak tanımlanmaktadır.

Yaşın eş anlamlı kelimesi nedir?

Yas kelimesinin eş anlamlısı Türk Dil Kurumu resmi sitesine göre "Matem"dir.

Yaşın eş anlamlısı ne demektir?

Yasın eş anlamlısı hakkında detaylar. Yas kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre verilmiş olan eş anlamlısı 'matem' şeklinde karşılanmaktadır. Gündelik yaşamda hem yas hem de matem sözcüğü eşit olarak yoğun biçimde kullanılır.