Klostrofobiye ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Klostrofobiye ne iyi gelir?
  2. Klostrofobi yenilir mi?
  3. Dar alan fobisi neden olur?
  4. Kapalı alan korkusu nasıl olur?

Klostrofobiye ne iyi gelir?

Klostrofobi tedavisinde davranışçı terapi, çözüm odaklı terapi ve hipnoz gibi yöntemler de tercih edilebilir. Bazı durumlarda, stres ve anksiyete belirtilerinin hafifletilmesine yardımcı olması için psikolojik desteğin yanı sıra anti-anksiyete ilaçları da kullanılabilir.

Klostrofobi yenilir mi?

Klostrofobi tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Bilişsel Davranış Terapisi ile kişinin bu korkudan uzaklaşması ve onunla baş edebilmesi yolları öğretilir. Bunun yanında daha iyi sonuçlar alınması için antidepresan ilaçlar ve ankisiyete bozukluğunu tedavi edici ilaçlar ile takviye edilmektedir.

Dar alan fobisi neden olur?

Klostrofobi, bireyin çocukluğundan ya da sonraki dönemlerinden getirilen bir korkunun, sonradan zamanla tekrar ortaya çıkabileceği gibi acı bir olay karşısında verilen tepkiye bağlı olarak da meydana gelebilir. Bir yerde kilitli kalma yaşantısı olan bireylerde de klostrofobi görülebilir.

Kapalı alan korkusu nasıl olur?

Klostrofobisi olan bazı insanlar, kapalı bir alanda yalnızca hafif kaygıyla tepki verirken, bazıları şiddetli kaygı yaşar veya panik atak geçirir. Birçok durum, klostrofobik bir kişide kaygı veya panik atak başlangıcını tetikleyebilir.