Genç çiftçi Projesi şartları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Genç çiftçi Projesi şartları nelerdir?
  2. Genç çiftçi Projesi Nasıl Alınır?
  3. Genç çiftçi hibe nedir?
  4. Genç Çiftçi Projesi Başladı mı?
  5. 2021 Hibe Başvuruları Ne Zaman?

Genç çiftçi Projesi şartları nelerdir?

Ancak ilk başvuru koşulları aşağıdaki gibidir: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Eğitim Öğretim hayatının olması, Örgün okulda okumuyor olması, 18 yaşından büyük olması ve 41 yaşından gün almamış olması, Vergi mükellefi olmamak, Ücretli olarak herhangi bir iş yerinde çalışıyor olmamak, Başvuru tarihinde belirtilen ...

Genç çiftçi Projesi Nasıl Alınır?

Genç Çiftçi Projesi başvuru kurumu Tarım ve Orman Bakanlığı'dır. Başvuruda bulunmak isteyen ve hibe desteğinden faydalanmak isteyenlerin öncellikle resmi site üzerinden ön başvurusunu yapması gerekir. Ön başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra gerekli olan evraklar hazırlanır ve kuruma teslim edilir.

Genç çiftçi hibe nedir?

Genç çiftçi hibe desteği, kırsalda yaşayan ve çiftçilik yapmak isteyen gençlere verilen geri ödemesiz destektir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonrası uygun görülen genç girişimcilere genç çiftçi hibe desteği verilir.

Genç Çiftçi Projesi Başladı mı?

Genç çiftçi projesi 2019 başvurusu ne zaman başlayacak. 2016 yılında ilk defa yapılan genç çiftçilere 30 bin TL hibe destek uygulaması Bakanlar kurulunca alınan karar doğrultusunda 3 yıl boyunca uygulanacaktır. 2020 yılı yılında 10 nisan da başvuruların başlaması beklenmektedir.

2021 Hibe Başvuruları Ne Zaman?

“Destek başvuruları 25 Mayıs 2021 Salı günü başlayacak olup, 30 gün süre ile (23 Haziran 2021 Çarşamba günü 23.59'a kadar) devam edecektir. Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru alınacaktır.