Kol kırığı ameliyatı ne zaman iyileşir?

İçindekiler:

  1. Kol kırığı ameliyatı ne zaman iyileşir?
  2. Dirsek kırıkları ne kadar sürede iyileşir?
  3. Humerus kırığı nasıl iyileşir?
  4. Yaşlılarda kol kırıkları ne kadar sürede iyileşir?
  5. Humerus Corpus kırıklarında hangi sinir etkilenir?
  6. Humerus alt uç kırığı nedir?

Kol kırığı ameliyatı ne zaman iyileşir?

Eğer kol kırığı tedavisi olması gerektiği gibi yapılmışsa ve istisnai durumlar söz konusu değilse kırığın kaynama süresi ortalama üç hafta olacaktır.

Dirsek kırıkları ne kadar sürede iyileşir?

Dirsek kırıklarında tedavi süreci kırığın yerine bağlı olarak 2- 6 ay kadar sürmektedir.

Humerus kırığı nasıl iyileşir?

Humerus kırığı kaynamadığı zaman mutlak cerrahi olarak tedavi edilir. Tedavide kırık bölgesinin tazelenmesi, greftlenmesi (kemik aşısı) ve en uygun en stabil şekilde tekrar tespiti esastır. Özenli cerrahi teknik gerektirir.

Yaşlılarda kol kırıkları ne kadar sürede iyileşir?

Eğer kol da kırık varsa doktor yer değiştiren kemiği eski haline getirerek kolu alçıya almaktadır. Kırılan kemiğin kaynama süresi ise yetişkinlerde 6-8 hafta, çocuklar da 3-6 hafta arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Humerus Corpus kırıklarında hangi sinir etkilenir?

Dolayısıyla humerus'un gövde (corpus, şaft, cisim) kırıklarında n.radialis (düşük el) risk altındadır. N.radialis, a.profunda brachii (a.brachialis'in kolda verdiği en önemli dalı) ile birlikte seyreder.

Humerus alt uç kırığı nedir?

Distal humerus kırıkları nadir ancak tedavisi deneyim ge- rektiren yaralanmalardır. Bu kırıklar daha çok osteopo- rotik yaşlı nüfusta düşme sonucu oluşurlar. Kırık, fleksi- yondaki dirsek üzerine düşüldüğünde humerusun direkt darbe almasıyla veya açık kol üzerine düşme sonucu geli- şen aksiyel yüklenme ile oluşur.