Pestilin yapışmaması için ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Pestilin yapışmaması için ne yapılır?
  2. Pestil ne ile yapılır?
  3. Pestil buzluğa konur mu?
  4. Pestil güneşte mi kurur gölgede mi?
  5. Pekmez pestili nasıl yapılıyor?
  6. Pestil dondurucuda nasıl saklanır?

Pestilin yapışmaması için ne yapılır?

Pestil çeşitlerini buzdolabına koymadan önce sardığınız kağıda yapışmaması için fırın kağıdı kullanmaya özen gösterin. Halk arasında yağlı kağıt olarak da bilinen fırın kağıtları buzdolabının içerisinde bulunan nemin pestile ulaşmasını engeller. Bununla birlikte pestile yapışmayacağı için rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Pestil ne ile yapılır?

Pestil, meyvelerin çekirdeklerinin ve posalarının ayrılmasıyla ortaya çıkarılan özlerinden yapılır. Nişasta benzeri katkı maddeleriyle kıvamı arttırılan bu karışım, iyice pişirilir. Yufka haline getirilip kurutulan ürünlere, fındık ya da ceviz gibi kuru yemişler de katılabilir.

Pestil buzluğa konur mu?

Kuru ve güneş görmeyen herhangi bir yerde pestili uzun süre saklayabilirsiniz. Mutlaka derin dondurucuda ya da buzdolabında saklamanız gerekmiyor.

Pestil güneşte mi kurur gölgede mi?

Pişirme işleminden sonra pestili, temiz bir beze sararak kurutmak gerekir. Kurutma işlemi için sıcak ve güneşli bir yer tercih edilmelidir. Kıvamlı bir pestil hazırlayabilmek için kullandığınız tarife mutlaka bağlı kalınmalıdır.

Pekmez pestili nasıl yapılıyor?

Büyükçe bir tencereye pekmez ve suyu katıp içine şekerinide koyup kaynatıyoruz. Derin bir kaba nişastayı koyup yarım lt suyla açıp kaynayan pekmezli suya karıştırarak katıyoruz. Oluşan topaklanmaları sıcakken blenderdan geçirip iyice pürüzsüz hale getiriyoruz .

Pestil dondurucuda nasıl saklanır?

Öncesinde pestili tek öğünlük parçalara ayırın ve her birini yine temiz bir kağıda sararak bir kap ya da poşet içerisine koyun. Derin dondurucuda sadece tüketeceğiniz miktarı çıkarın. Tamamını çıkardıktan sonra yeniden derin dondurucuya koymanız bu gıdanın bozulmasına neden olur.