Koruyucu meleklerin isimleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Koruyucu meleklerin isimleri nelerdir?
  2. Melekler bizi nasıl korur?
  3. Meleklerin isimleri nelerdir?
  4. Kuranı Kerimde hangi meleklerin adı geçer?

Koruyucu meleklerin isimleri nelerdir?

İyi ve kötü her yapılanı gözetip hıfz etmek ve korumakla görevli melekler. Hafaza ve hâfızîn, hâfız kelimesinin çoğuludur. Gözetlemeye memur melekler insandan hiç ayrılmaksızın her an onu murakabe etmekte ve her hareketini yazmaktadırlar.

Melekler bizi nasıl korur?

Hafaza melekleri insandan hiç ayrılmaz. Kur'ân bunların insanı daima izlediğini ve koruduğunu vurgular: “O(insa)nın önünden ve arkasından izleyen(melek)ler vardır. Onu Allah'ın emrinden (kaza ve belalardan, tehlikelerden) korurlar. Bir millet kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez.

Meleklerin isimleri nelerdir?

Bu meleklerden dört tanesi, büyük melekler veya dört büyük melek olarak anılır. Bunlar: Cebrâil, Mikâil, İsrafil ve Azrail'dir. Cebrail'in görevi peygamberlere vahiy getirmektir yani o Allah'ın emir ve yasaklarını peygamberlere getiren (ileten) melektir. Ayrıca Cebrail tüm meleklerin en büyüğü ve en üstünü anılır.

Kuranı Kerimde hangi meleklerin adı geçer?

Bunlar: Cebrâil, Mikâil, İsrafil ve Azrail'dir. Cebrail'in görevi peygamberlere vahiy getirmektir yani o Allah'ın emir ve yasaklarını peygamberlere getiren (ileten) melektir.