Domatesi derin dondurucuda nasıl muhafaza edebiliriz?

İçindekiler:

  1. Domatesi derin dondurucuda nasıl muhafaza edebiliriz?
  2. Domatesler derin dondurucuya konulur mu?
  3. Konserve ne kadar süre saklanır?
  4. Domates ipte nasıl kurutulur?

Domatesi derin dondurucuda nasıl muhafaza edebiliriz?

Domatesleri güzelce yıkayıp kuruttuktan sonra buzlukta saklayabilirsiniz. Bunun için kilitli buzdolabı poşetlerinden de faydalanabilirsiniz. Diğer yöntemde yine buzlukta saklamaktır. Fakat bu sefer domatesler dilimlenerek buzluğa koyulmaktadır.

Domatesler derin dondurucuya konulur mu?

Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra poşetlenerek derin dondurucuya kaldırılır. ... Dondurulmuş domatesleri rendeleyerek veya doğrayarak yemeklerde kullanabilirsiniz. Ayrıca sebze ve mercimek çorbası pişirirken bütün olarak da kullanabilirsiniz (sonradan blenderdan geçirdiğiniz çorbalarda).

Konserve ne kadar süre saklanır?

Konserve yapımında hastalık yapıcı organizmalar mutlaka yok edilmelidir bunun için ürünün 100 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta işleme tabi tutmak gerekmektedir ve gıdanın saklandığı koşullarda bozulmaması ve kalitesinin korunması çok önemlidir.

Domates ipte nasıl kurutulur?

2 günde bir ters yüz edin. Güneşte tamamen kuruyunca cam kavanozlara aktarabilirsiniz. Eğer yere sererek kurutmak istemiyorsanız, domateslere ip geçirerek güneş gören bir yere asabilirsiniz. Bu sayede domatesler ipte kolayca kuruyacaktır.