Dişlere zirkonyum kaplama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Dişlere zirkonyum kaplama nasıl yapılır?
  2. Zirkonyum kaplama hangi dişlere yapılır?
  3. Tek dişe zirkonyum kaplama yapılır mı?
  4. Zirkonyum diş hangi durumlarda yapılır?
  5. Çelik Yüzükler kararır mı?
  6. Zirkonyum dişe kanal tedavisi yapılır mı?

Dişlere zirkonyum kaplama nasıl yapılır?

Dişlerde herhangi bir hasara sebebiyet vermeyen zirkonyum kaplama, özel olarak ölçüsü alınan ağız ve diş yapısına göre laboratuvar ortamında CAD/CAM teknolojisi ile üretime verilir. Dişe uygun renkte üretilen zirkonyum alt yapısının üzerine, porselen üst yapı işlenir ve klinik ortamda dişle uyumlanması sağlanır.

Zirkonyum kaplama hangi dişlere yapılır?

Estetik diş hekimliği branşında, ön ve arka dişlerde ve diş boşluklarında oldukça etkin bir kullanım alanına sahip olan zirkonyum kaplamalar, estetik ve doğallığın sağlamlıkla buluştuğu çok kaliteli bir uygulamadır.

Tek dişe zirkonyum kaplama yapılır mı?

Bu durumda hangi dişinize tek diş kaplama yapılacağı önemlidir. Ön bölge dişlerinize yada şöyle diyelim gülümserken görünen dişlerinize tek diş zirkonyum kaplama öneririm. Arka bölgedeki, gülümserken gözükmeyen dişlerinize ise tek diş metal üstü porselen kaplama yaptırabilirsiniz.

Zirkonyum diş hangi durumlarda yapılır?

Zirkonyum kaplama, daimi dişlerin sürmesini takiben, her yaşta yapılabilir. Ancak 18-20 yaşına kadar gelişim döneminde olunması ve çenenin büyümesi neticesinde aralanmalar gözlemleneceği için önerilmez.

Çelik Yüzükler kararır mı?

Paslanmaz çelik ile üretilen takılar altın ve gümüş alyans, küpe, kolye ve gibi değerli madenler ile yapılan takılar kadar görsel ve onlardan sağlık açısından daha faydalıdır. Çelik alyans ve takılarda içeriğindeki krom nedeniyle paslanma ve kararma olmaz.

Zirkonyum dişe kanal tedavisi yapılır mı?

Zirkonyum yapılacak her dişe kanal tedavisi gerekmez. Eğer prepare edilecek dişte derin bir çürük veya kırık var ise önce bunlar tedavi edilir. Bu esnada eğer gerekli ise dişe kanal tedavisi uygulanıp, sonrasında diş kesimi yapılarak zirkonyum materyali ile kaplama hazırlanır.