Senette tek imza olur mu?

İçindekiler:

  1. Senette tek imza olur mu?
  2. Senette imza nasıl olmalı?
  3. Kefilsiz senet olur mu?
  4. Yetkisiz imza bonoyu geçersiz kılar mı?
  5. Vekalet ile senet imzalanır mı?
  6. Kaşe imza geçerli midir?
  7. Kambiyo senedinde yetkisiz temsilcinin senetten bizzat sorumlu olması için gereken şartlar nelerdir?
  8. Bonoda yetkili temsilci imzası geçerli midir?

Senette tek imza olur mu?

TTK'nun 776/1-g maddesi gereğince, takip konusu belgenin kambiyo vasfını taşıması için "senedi tanzim edenin imzasını" ihtiva etmesi zorunludur. ... Zira, senetteki borçtan sorumlu olmak için keşidecinin tek imzası yeterli olup, birden fazla imza atılmasına gerek bulunmamaktadır.

Senette imza nasıl olmalı?

Kambiyo senedi üzerindeki imzanın el yazısı ile olması gerekmektedir. Kambiyo senedi üzerindeki imzanın imza kaşesi basma, parmak basma veya mekanik bir yöntemle atılması durumunda geçerli bir kambiyo senedinin varlığından söz edilemez.

Kefilsiz senet olur mu?

Kefilsiz senet olur mu? Eğer senet taraf arasında kefilsiz bir şekilde düzenlendiyse geçerlidir. … ... Artık yetkili hamil olmadığından, senet aslını almadan ödeme yaparsanız, yetkili hamile 2. Ayrıca internet üzerinden matbu şekilde senet satanlarda mevcut.

Yetkisiz imza bonoyu geçersiz kılar mı?

SENET ÜZERİNE KEŞİDECİ DIŞINDA ATILAN İMZA SENET KEFİLİ OLMAK İÇİN YETERLİDİR. ÖZET: Özel yetkisi bulunmayan vekil “çek, bono” gibi kambiyo senetlerini imzalayamaz. Eğer imzalamış ise senet borcundan şahsen sorumlu olur.

Vekalet ile senet imzalanır mı?

Buna göre vekilin vekaletnamesinde kambiyo taahhüdünde bulunma yetkisi varsa asil adına bono tanzim edebilir. Bononun “vekaletenimzalandığı yazılmasa dahi, yukarda açıklanan kurallara göre vekalet veren, vekil tarafından imzalanan çekten dolayı sorumludur.

Kaşe imza geçerli midir?

BK m.14 uyarınca, üzerine borç alan kimsenin imzasının kendi el yazısıyla yazılması gerekmektedir. ... Ancak örf ve adetçe kabul gören durumlarda ve özellikle çok miktarda tedavüle çıkan kıymetli evrakın imzası gerektiği takdirde, bir alet vasıtasıyla atılan imza geçerli sayılır.

Kambiyo senedinde yetkisiz temsilcinin senetten bizzat sorumlu olması için gereken şartlar nelerdir?

Kambiyo senetlerinde yetkisiz temsilcinin sorumluluğunu düzenleyen TTK'nın 678. maddesine göre, “Temsile yetkili olmadığı hâlde bir kişinin temsilcisi sıfatıyla bir poliçeye imzasını koyan kişi, o poliçeden bizzat sorumludur; bu poliçeyi ödediği takdirde, temsil olunduğu kabul edilen kişinin haiz olabileceği haklara ...

Bonoda yetkili temsilci imzası geçerli midir?

T.C. TTK 'nun 690. maddesi göndermesiyle bonolar hakkında uygulanması gereken aynı kanunun 589. maddesi gereğince, şirketin münferit temsilcisinin şirket kaşesi dışında senet üzerine atmış olduğu diğer imzanın kendisini sorumluluktan kurtaracağı düşünülemez. ...