Milli Piyango logosunu kim yaptı?

İçindekiler:

  1. Milli Piyango logosunu kim yaptı?
  2. Milli Piyango kime devroldu?
  3. Ilk alfabe kapağını kim yaptı?
  4. Türkiye'de ilk afiş çalışması ne için hazırlanmıştır?
  5. Milli Piyango ihalesini kim kazandı?

Milli Piyango logosunu kim yaptı?

İhap Hulusi Görey (, Kahire - , İstanbul), Türk grafik tasarımcısı, illüstratör.

Milli Piyango kime devroldu?

2017 yılında çıkan 680 sayılı KHK ile Millî Piyango İdaresi, Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. 2020 yılında ise Türkiye Varlık Fonu ile Sisal Şans arasında imzalanan sözleşme kapsamında, Millî Piyango İdaresi tarafından yürütülen şans oyunları Sisal Şans'a devredildi.

Ilk alfabe kapağını kim yaptı?

Latin harfleriyle yazılan ilk Alfabe'nin kapağını, Kulüp Rakısı etiketini, Kurukahveci Mehmet Efendi'nin amblemini, Milli Piyango biletlerini hazırlayan, grafik sanatının önemli isimlerinden İhap Hulusi Görey, doğumunun 110. yılı nedeniyle bir dizi etkinlikle anılıyor.

Türkiye'de ilk afiş çalışması ne için hazırlanmıştır?

Halka duyuru iletmek amacıyla el ilanı formunda hazırlanan ilk afişlerden bili- nen en eskisi el yazmasıdır. Ülkemizde afiş sanatının gelişimi grafik tasarımın gelişimine paralel olarak Osmanlı Devle- tinin son dönemlerinde İbrahim Müteferrika tarafından matbaanın kurulmasıyla başlamıştır.

Milli Piyango ihalesini kim kazandı?

Milli Piyango'nun işletmesi Demirören Holding iştiraki olan Şans Dijital ve İnteraktif Hizmetler Teknoloji Yatırım A.Ş.'nin yüzde 51 ve İtalyan Sisal S.p.A'in yüzde 49 katılımıyla kurulan Sisal-Şans Ortak Girişimi'ne verilmişti.