Lazer epilasyon sonrası kızarıklık ve kaşıntı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Lazer epilasyon sonrası kızarıklık ve kaşıntı nasıl geçer?
  2. Lazer epilasyon sonrası tahriş nasıl geçer?
  3. Lazer epilasyon yanıklarında iz kalır mı?
  4. Buz lazer epilasyondan sonra çıkan tüyler nasıl alınmalı?
  5. Lazer epilasyon yanığı kaç günde geçer?
  6. Lazer epilasyon izi geçer mi?

Lazer epilasyon sonrası kızarıklık ve kaşıntı nasıl geçer?

Cildinizi bol bol nemlendirmenizi ve doktorunuzun önereceği bir kremle cildinizi yatıştırmanızı öneririz. Lazer epilasyondan sonra gelişen kaşıntı genellikle ilk 2-3 saat içinde ortaya çıkar ve 1-2 gün içinde geçer.

Lazer epilasyon sonrası tahriş nasıl geçer?

Ancak bu durum gözünüzü korkutmasın, seansın ardından, çalışmak, alışveriş, gezme gibi rutin işlerinize devam edebilirsiniz. Ancak bu kızarıklık ve şişkinlik rahatsız edici boyutlara ulaşırsa, buz ile sorunlu bölgeyi rahatlatabilirsiniz. Bunun yanı sıra nemlendirici kremler de sorunu ortadan kaldıracaktır.

Lazer epilasyon yanıklarında iz kalır mı?

Lazer yanıklarında normal yanık tedavisi uygulanması gerekir. Yanıkların iyileşmesinde yanığın derecesi de önemlidir. Hafif yanıklar daha çabuk iyileşirken 2.derece yanıkların iyileşmesi 3-4 hafta sürebilir, iz kalabilir.

Buz lazer epilasyondan sonra çıkan tüyler nasıl alınmalı?

Seans sonrasında istenmeyen tüyler ağda ve cımbız gibi tüyü kökünden alan yöntemlerle alınmamalıdır. Bu yöntemler kılı köküyle birlikte alır ve diğer seansta lazer epilasyonun etkinliğini azaltabilir. Bu yüzden lazer epilasyondan sonra çıkan tüyler -yüz bölgesi hariç- jiletle alınmalıdır.

Lazer epilasyon yanığı kaç günde geçer?

Hafif yanıklar daha çabuk iyileşirken 2.derece yanıkların iyileşmesi 3-4 hafta sürebilir, iz kalabilir. Bu nedenle mutlaka bir dermatoloğa gitmenizi öneririz. Yanık tedavisi bittikten sonra, cilt iyileştikten sonra Buz Lazer yaptırabilirsiniz.

Lazer epilasyon izi geçer mi?

Lazer epilasyon sonrası kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi, kalıtımsal pigmentasyon sorunu bulunması gibi özel durumlarda ciltte açık veya koyu renklenmeler görülebilir. Genel olarak bu vakalar geçicidir ve vakit içinde geride hiçbir iz bırakmadan kaybolur.