Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?
  2. DGS Önlisans Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?
  3. DGS puanına önlisans başarı puanı dahil mi?
  4. DGS OBP Nedir?

Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?

Önlisans akademik not ortalamaları (en yüksek 100 en düşük 50) 0.8 ile çarpılarak ÖBP hesaplanır. ÖBP 0.6 ile çarpılıp adayların yerleştirilmesinde kullanılır. Not ortalaması 50 ' nin altında olanların notu 50 olarak değerlendirmeye alınır.

DGS Önlisans Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?

Adayların not ortalamaları önce 100'lük sisteme çevrilir. Ardından 0,8 ile çarpılır ve ÖBP puanı elde edilir. Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir.

DGS puanına önlisans başarı puanı dahil mi?

2020-DGS'ye başvuran adaylardan her biri için ön lisans öğrenimindeki akademik ortalama göz önünde tutularak bir Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplanacaktır. ... Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı merkezî sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır.

DGS OBP Nedir?

ÖBP, ön lisans başarı puanına denilmektedir. DGS'ye başvuran adayların bitirme yılı ve diploma notu göz önünde bulundurularak hesaplanan puan türüdür. ... DGS puanı hesaplanırken adayların testlerden almış olduğu puanlar ile ön lisans başarı puanı kullanılarak hesaplama yapılmaktadır.