Işyeri açılışı nasıl yapılır SGK?

İçindekiler:

  1. Işyeri açılışı nasıl yapılır SGK?
  2. SGK e işyeri bildirgesi nedir?
  3. Işyeri bildirgesi ekleri nelerdir?
  4. Işe giriş aynı gün yapılır mı?
  5. Adres değişikliğinde beyanname hangi daireye verilir?

Işyeri açılışı nasıl yapılır SGK?

SGK iş yeri tescil uygulamasına e-devlet uygulaması üzerinden giriş yaptıktan sonra ana sayfada çıkan ekrandan ne tür bir iş yeri bildirgesi vereceğinizi doğru bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Seçiminizi yaptıktan sonra ilgili butona tıklayarak bildirgeyi doldurmaya başlayabilirsiniz.

SGK e işyeri bildirgesi nedir?

E-bildirge, işverenlerin çalıştırdıkları işçilerine ait sigorta prim belgelerini internet üzerinden vermeleri ve bildirimlerine ait tahakkuk bedellerini de otomatik ödeme ve internet bankacılığı yoluyla ödeyebilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan bir portaldır.

Işyeri bildirgesi ekleri nelerdir?

ŞİRKETLER
  • SGK İŞYERİ BİLDİRGESİ ( 2 ADET )
  • 2.ORTAKLARIN NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
  • İKAMETGAH BELGESİ
  • 4.VERGİ LEVHASI.
  • İMZA SİRKÜLERİ
  • TİCARET SİCİL GAZETESİ
  • VEKALET VEYA MUHASEBECİYE AİT EK-9.

Işe giriş aynı gün yapılır mı?

Genel kural olarak işe giriş tarihinden bir gün öncesinde yapılması gereken işe giriş bildiriminin ise Pazar günü yapılamayacağına istisnaden, yalnızca pazartesi günleri için geçerli olmak üzere, işe giriş bildirimi pazartesi günü işe girin bir kişi için aynı gün kuruma bildirilebilmektedir.

Adres değişikliğinde beyanname hangi daireye verilir?

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 240)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 510) ile yapılan değişikler özetle aşağıdaki gibidir: Mükelleflerce adres değişikliğine ilişkin bildirim yeni vergi dairesine verilecektir.