Belediye çalışanları ne kadar maaş alıyor?

İçindekiler:

  1. Belediye çalışanları ne kadar maaş alıyor?
  2. Belediyelerde Sözleşmeli personel kimler olabilir?
  3. Belediye çalışanları tediye alıyor mu?
  4. Yeni memur olan biri ne kadar maaş alır?

Belediye çalışanları ne kadar maaş alıyor?

Yararlandıkları haklar 657 sayılı kanun ile aynı olduğundan 6 ayda bir yapılan zamlardan yararlanırlar. 2021 yılında memur olarak görev yapan memur 4,036 lira civarında maaşı olmaktadır. İşçi olarak çalışanın maaşı ise 3,038 tl carında, sözleşmelinin maaşı ise 3391 TL civarında olmaktadır.

Belediyelerde Sözleşmeli personel kimler olabilir?

5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesine göre mühendis, mimar, şehir plancısı, tabip, veteriner, tekniker, teknisyen, avukat, programcı vb. uzman ve teknik personelin yıllık sözleşme imzalamak suretiyle ve sınav şartına bağlı olmaksızın istihdam edilmesi öngörülmüştür.

Belediye çalışanları tediye alıyor mu?

“ Maddesi uyarınca, genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri, belediye ve özel idareler “hizmet akdi” ile çalışan işçilerine ilave tediye ödemesi yapılıyor.

Yeni memur olan biri ne kadar maaş alır?

KÜMÜLATİF ARTIŞ YÜZDE 38 Yapılan zamla birlikte sendika üyesi bekar idari hizmetler sınıfında 4.060 TL alan bir memurun maaşı gelecek yılın ilk yarısında 4.580 TL, ikinci yarısında da 4.900 TL'ye çıkacak. Bir sonraki yıl ise ilk yarıda 5.292 TL, ikinci altı ayda da 5.610 TL olacak.