Evde bakım parası nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Evde bakım parası nasıl hesaplanır?
  2. Evde bakım maaşı gelirden sayılır mı?
  3. Vasi bakıcı tutabilir mi?
  4. Vasi Mahkemesi kaç gün sürer?
  5. Bakım maaşı araba alınca kesilir mi?

Evde bakım parası nasıl hesaplanır?

Kişi başı gelir 2.557,59 TL'nin 2/3′ sinin altında olması durumda kişi evde bakım maaşı alabilmektedir. * Yani kişi başına düşen gelir 1.704,67 TL altında olmalıdır. Hesaplama yapacak olursak; 4 kişilik bir ailenin hane geliri 1.704,67*4=6.818TL'nin altında olmalıdır.

Evde bakım maaşı gelirden sayılır mı?

Sahip olunan ev,arsa ve aracın(ÖTV indirimli alınan araç dahil) belirlenen raiç bedeli,kira geliri aylık gelire dahil edilir.Hane gideri gelirden fazla ise fazla olan miktar aylık gelire dahil edilir Not:Evde bakım maaşı hane geliri ölçümüne dahil edilir.

Vasi bakıcı tutabilir mi?

Bakıma muhtaç engellinin veya vasisinin resmi veya özel bakım merkezinden bakım hizmeti almayı istememesi ve bakımını üstlenecek akrabası da bulunamaması halinde; vasisinin bakım hizmetini vermeyi talep etmesi ve bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin uygun görmesi şartıyla, vasi akraba kabul edilerek bakıma muhtaç ...

Vasi Mahkemesi kaç gün sürer?

Mahkeme kararı olmadan küçük veya kısıtlılara vasi atanması mümkün değildir. Vasilik davaları süresi 120 gün ila 331 gün arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Bakım maaşı araba alınca kesilir mi?

ÖTV'den muaf olma kapsamından faydalanılarak engellilerin kendi adlarına otomobil almaları o bireylerin bakımı için yakınlarına verilen evde bakım aylığı kesilmesi konusunda doğrudan bir kesinti yapılmaz.