Artvinin iklim özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Artvinin iklim özellikleri nelerdir?
  2. Artvin'in özellikleri nelerdir kısaca?
  3. Artvin'in coğrafi özellikleri nelerdir?
  4. Çoruh Artvin ilçesi midir?
  5. Artvin kaç ilçesi var?
  6. Artvin'de kimler yaşar?

Artvinin iklim özellikleri nelerdir?

Artvin, Doğu Karadeniz Bölgesinin iklim yönünden en çok değişkenlik gösteren ilidir. Kıyı kesimi ile Cankurtaran dağları silsilesinin içine aldığı alanda tipik her mevsim yağışlı Karadeniz İklimi görülmektedir. ... Hatta bu alanın bazı kesimlerinde iklim Akdeniz iklimine çok yaklaşmaktadır (özellikle vadi tabanlarında).

Artvin'in özellikleri nelerdir kısaca?

Yüzey şekilleri çok engebelidir. İklim çeşitliliği fazladır. İlin en önemli akarsuyu, 1956 yılına kadar adını veren Çoruh Nehridir. Artvin boğalarıyla meşhur bir il olup simgesi boğadır. Artvin il topraklarının yaklaşık U'ini ormanlık alanlar kaplamıştır.

Artvin'in coğrafi özellikleri nelerdir?

Artvin, arazi bakımından genel olarak dağlıktr. İlin Arhavi ve Hopa ilçeleri, Karadeniz ile denize paralel uzanan Doğu Karadeniz Dağları arasında kalan dar bir düzlük alan üzerine kuruludur. Bu ilçeler üzerinden Artvin'in Karadeniz'e olan kıyı uzunluğu 34 kilometredir.

Çoruh Artvin ilçesi midir?

1924 yılında sancaklar vilâyet haline dönüştürülünce Artvin de vilâyet oldu. ... Artvin tarihinde yeni kurulan Çoruh vilâyetinin merkezi oldu. tarihinde ise Çoruh adı kaldırıldı ve ilin adı Artvin haline getirildi.

Artvin kaç ilçesi var?

Güncel Nüfus Değerleri (TÜİK verileri) TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 9 İlçe, 9 belediye, bu belediyelerde 39 mahalle ve ayrıca 320 köy vardır.

Artvin'de kimler yaşar?

Artvin Türk, Gürcü, Laz, Hemşinli ve Poşa'ların (Lom) yaşadığı bir şehirdir. Bu çeşitlilik ortak bir kültür de yaratmıştır. Tulum ile çalınan ezgiler ortak kültürün gelişmesine yardımcı olmuştur. Artvin denilince kimisi burada Laz ve Gürcüler yaşar sadece imajı yaratılmış.