Adıyaman hangi ile bağlıydı?

İçindekiler:

  1. Adıyaman hangi ile bağlıydı?
  2. Adıyaman'ın yuzde kaci Kurt?
  3. Kilis Türk mü Kürt mü?
  4. Araban ilçesi Kürt mü?
  5. Dilok nereye bağlı?

Adıyaman hangi ile bağlıydı?

Cumhuriyetin kuruluşundan 1954 yılına kadar eski idari yapısı korunarak Malatya'ya bağlı kaza konumunda olan Adıyaman 1 Aralık 1954 tarihinde 6418 sayılı Kanunla Malatya'dan ayrılarak müstakil il haline gelmiştir.

Adıyaman'ın yuzde kaci Kurt?

Adıyaman merkez Kürt (%60) ve Türk (%40) karışıktır. Kahta, Sincik, Çelikhan, Samsat ilçelerinde hakim nüfus Kürttür. Kuzeydoğudaki Gerger ilçesinde hakim nüfus Zaza olmakla birlikte Kürt ve Türk de vardır. Ayrıca özellikle Kahta ve Adıyaman merkezde Ermeni ve Süryani kökenliler de az değildir.

Kilis Türk mü Kürt mü?

3 bin yıllarına dek uzanıyor. Zengin tarihi ve kültürel dokuya sahip olan Kilis'in Elbeyli,Musabeyli ve Polateli olmak üzere 3 ilçesi vardır. ... 142.

Araban ilçesi Kürt mü?

Araban ilçesi Gaziantep'te Türk ve Kürt nüfusun birbirine yakın olduğu ilçelerden biridir. İlçe merkezinde Türk nüfusu oldukça yoğundur. ... Araban ilçesinde köyleri olan Rişvan ve Çakallı yerleşimlerini Kürt olarak gösteren kaynaklar vardır. Ancak özellikle Çakallı'ların Avşar olduğu kesindir.

Dilok nereye bağlı?

Oysa Antepli Kürtlerin dahi bilmediği Dilok ismi Antep'in değil, şehrin yaklaşık 15 km. kuzeybatısında bulunan bir köyün “adıdır” ve Antep, Hıristiyan Roma tarafından zaten bu köyün önemini yok etmek için yapılmış bir kaleşehirdir.