Kıyafetime sakız yapıştı nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Kıyafetime sakız yapıştı nasıl çıkar?
  2. Koltuğa yapışmış sakız nasıl çıkarılır?
  3. Yıkanmış sakız lekesi nasıl çıkar?
  4. Televizyon camına yapışan sakız nasıl çıkar?
  5. Kumaştan sakız lekesini ne çıkarır?
  6. Çam reçinesi lekesi nasıl çıkar?
  7. Çam sakızı elden nasıl çıkarılır?
  8. Tablet Ekranindan sakız nasil cikar?

Kıyafetime sakız yapıştı nasıl çıkar?

Bir bardak sirkeyi neredeyse kaynayacak kadar ısıtın ve yapışkan kısmın üzerine dökün. Bu kısmı bir diş fırçası yardımıyla sakız çıkana kadar hafifçe fırçalayın. Ya da, üstteki öneride de belirttiğimiz şekilde, sakızı bir bıçak yardımıyla temizleyin. Bu işlemin ardından kıyafeti çamaşır makinesinde yıkayın.

Koltuğa yapışmış sakız nasıl çıkarılır?

Yarım limon suyu hazırlayın. Limon suyunu sakızın olduğu bölgeye dökerek kazıyın. Sakız çıktıktan sonra leke kaldıysa lekeli yerlere bolca tuz dökün. Bu sayede lekenin gittiğini göreceksiniz.

Yıkanmış sakız lekesi nasıl çıkar?

Yapışan sakızı çıkarmak için sakızı zorla çıkarmaya çalışmak yerine, buz küplerini alın ve bir buzdolabı poşetinin içine yerleştirip sakızın yapıştığı tüm alanın üzerine bu buzları koyun. Sakız soğumaya başladıkça o yapışkanlığını kaybedecek ve bir kalıp halinde yapıştığı yerden kolayca çıkacaktır.

Televizyon camına yapışan sakız nasıl çıkar?

Bir poşet içine buz koyarak bölgeye uygulayın; sakız sertleşip çıkacaktır. Ben yazacaktım ama yazılmış; sakız lekesi ısıtılarak değil; soğutulup sertleştirilerek çıkarılır. Bir poşet içine buz koyarak bölgeye uygulayın; sakız sertleşip çıkacaktır.

Kumaştan sakız lekesini ne çıkarır?

Ütünün sıcaklığı kumaş üzerinden henüz tamamen gitmemişken sakız lekesinin üzerine biraz sıvı bulaşık deterjanı (elde yıkama için kullanılanlardan) koyun ve hafifçe çitileyin. Ardından ılık suyla güzelce durulayın ve son olarak hemen çamaşır makinesine atıp her zamanki gibi yıkayın.

Çam reçinesi lekesi nasıl çıkar?

Oksijen bazlı leke çıkarıcılar ve bulaşık deterjanı inatçı çam sakızı lekesi üzerinde oldukça etkilidir. Bir kaba sıcak su ve bir miktar deterjan koyun. Hazırladığınız bu çözeltiyi çam sakızı lekesinin bulunduğu bölgeye dökün ve bir süre bekletin.

Çam sakızı elden nasıl çıkarılır?

En etkili yöntem, eczanelerden temin edeceğiniz gerçek aseton ile ellerinizi ovuşturmak olacaktır. Bir süre sonra reçine yumuşar ve tırnaklarınızla kolayca kazımanız mümkün olur. Aseton bulamadığınız dönemlerde kolonya kullanabilirsiniz. Ardından ellerinizi sabun ve su kullanarak arıtabilirsiniz.

Tablet Ekranindan sakız nasil cikar?

Bir poşet içine buz koyarak bölgeye uygulayın; sakız sertleşip çıkacaktır.