Boşanma davasında tazminat nasıl istenir?

İçindekiler:

  1. Boşanma davasında tazminat nasıl istenir?
  2. Manevi tazminat ne kadar sürüyor?
  3. Geliri olmayan birine tazminat cezası verilir mi?
  4. Boşanma davasında tazminat talebi ne zaman istenir?

Boşanma davasında tazminat nasıl istenir?

Tazminat talep etmek için şartlar ise: Maddi tazminat talep eden tarafın, ilişkinin sonlanmasında daha az kusurlu olması gerekir. Maddi tazminat talebinden bulunan tarafın, boşanmaya yol açan sebeplerde (zina, şiddet vs.) kusursuz olması gerekmektedir.

Manevi tazminat ne kadar sürüyor?

Boşanma davası neticesinde maddi manevi tazminat davası açma süresi, boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 1 yıl olup boşanma davası ile birlikte açılabileceği gibi boşanma davasının kesinleşmesinden sonraki 1 yıl içinde de ayrı bir dava olarak açılabilir.

Geliri olmayan birine tazminat cezası verilir mi?

Geliri olmayan eşe tazminat cezası verilir mi? Geliri olmayan eşe tazminat cezası verilebilir. Çünkü bu tazminat, tarafın geliri olup olmamasıyla ilişkili değildir. ... En küçük işte çalışan insanın bile asgari düzeyde bir geliri vardır, dolayısıyla kusurluysa, mahkeme maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verir.

Boşanma davasında tazminat talebi ne zaman istenir?

Boşanma halinde maddi ve manevi tazminat, boşanma davasının ferisi olarak boşanma davası ile birlikte talep edilebileceği gibi, boşanma davasının kesinleştiği tarihten itibaren 1(bir) yıl içerisinde ayrı bir dava açılarak da talep edilebilecektir.