Pırlanta vs ne demek?

İçindekiler:

  1. Pırlanta vs ne demek?
  2. Pırlantada F vs ne demek?
  3. Pırlantada G color ne demek?
  4. H color ne demek?

Pırlanta vs ne demek?

VVS'in ingilizcesi Very Very Small yani çok çok küçük izler anlamına gelir. VS'in açılımı ise Very Small çok küçük izler anlamına gelir. 1 ve 2 dereceleri ise izlerin tipine, yerine ve yoğunluğuna göre derecelendirmedir. İz adetini belirtmez, sadece 1 derecesinin 2 derecesinden daha iyi olduğunu ifade eder.

Pırlantada F vs ne demek?

Pırlanta renk skalasında bulunan F pırlanta ekstra beyaz pırlanta sınıfında en yüksek olan pırlantadır. İçerdiği renk bakımından E pırlantadan farkı gemologlar tarafından ayırt edilebilir. ... Diğer bir renk olan G ve H renk pırlanta ise sarı renge dair hiçbir iz barındırmayan pırlanta derecesidir.

Pırlantada G color ne demek?

G – J renk pırlanta: Beyaz kategorisindedirler. Kendinden daha beyaz (ekstra beyaz) pırlantalarla yan yana gelmedikçe içerdiği çok az renk tonu algılanamayacak, beyaz olarak kabul edilen pırlantalardır. Kalite olarak iyi ve fiyat olarak da caziptirler.

H color ne demek?

Pırlanta renk sınıflandırması D, E ve F pırlanta renkleri en beyaz taş renkleri olarak kabul edilirler. ... H ise sarı tonlar ve beyaz tonlar arasında geçiş rengi sayılabilecek bir ara tektaş pırlanta rengidir. Tüm dünyada H hatta I renk pırlantalar çoğunlukla ticari taşlar olarak kabul edilir.