Kira sözleşmesi hangi durumlarda iptal edilir?

İçindekiler:

  1. Kira sözleşmesi hangi durumlarda iptal edilir?
  2. Kira kontratı kaç gün içinde iptal edilir?
  3. Sözleşme kaybolursa ne olur?
  4. Kira kontratı bitince ne olur?

Kira sözleşmesi hangi durumlarda iptal edilir?

Taşınmazın oturulmasını engelleyen şekilde hasarlı olması, kiralama süresi içerisinde kiracıyı rahatsız edecek düzeyde tadilat yapılması gibi nedenler de kiracının sözleşmeyi fesih haklarındandır. Kiranın 3 ay geç olarak yatırılması ya da ödenmemesi de ev sahibi için sözleşmenin iptaline gerekçedir.

Kira kontratı kaç gün içinde iptal edilir?

Bu gibi durumlarda, kira kontratı 'belirsiz süreli kira kontratı' olarak anılır. Kiracı, normal şartlarda sözleşmenin bitiş tarihinden 15 gün önceden bildirmek şartıyla kira kontratını feshetme hakkına sahiptir. Ev sahibi ise sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez.

Sözleşme kaybolursa ne olur?

Kira kontratı kaybolursa ne olur? Kira kontratında yazılı olma zorunluluğu bulunmadığı için kira kontratının kaybolması tarafların kira ilişkisinde herhangi bir değişiklik yaratmıyor. ... Kira kontratı kaybolan kiracı, yalnız Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre tahliye edilebiliyor.

Kira kontratı bitince ne olur?

Belirli süreli kira sözleşmesinde, taraflar bildirimde bulunmadığı takdirde 1 yılın sonunda kontrat yenilenmiş olur. Kira sözleşmesi bitse dahi gayrimenkul sahibi, kiracının evi boşaltmasını talep edemez. ... Kiracı tahliye süresi, kiracının kira kontratının bitimine 15 gün kala evi boşaltacağını bildirmesi ile başlar.