Açık kuru incir reçeli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Açık kuru incir reçeli nasıl yapılır?
  2. Kuru incir reçeli nasıl kaynatılır?
  3. Nefis Yemek Tarifleri Kuru incir reçeli nasıl yapılır?
  4. Incir kurusu nasil yapilir?

Açık kuru incir reçeli nasıl yapılır?

Birinci adım: İncirleri 3-4 defa soğuk su ile iyice yıkayın. İkinci adım:Bir süzgece alarak iyice suyunun süzülmesi için bekletin. Üçüncü adım: İncirlerin saplarını kesin, keskin bir bıçakla küçük parçalar halinde doğrayın. Dördüncü adım: Reçel tenceresine su ve şekeri koyup orta ateşte kaynamasını bekleyin.

Kuru incir reçeli nasıl kaynatılır?

Kuru İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce su ve şekeri 15-20 dakika kaynatıyoruz. ...
  2. Sonra ocağın altını kapatıp yarım saat dinlendirmeye alıyoruz ki incirler balını salsın.
  3. Ocağı tekrar açıp 10 dakika daha kaynatıp içine limon ve tereyağını ekleyip 10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Daha fazla öğe...

Nefis Yemek Tarifleri Kuru incir reçeli nasıl yapılır?

Öncelikle incirleri uzun ya da kare size kalmış doğrayın. Daha sonra 3 su bardağı su ve şekeri ilave edip tencerede 2 saat yumuşaması için bekletin. Yumuşayınca tencereyi ocağa alın altı açık kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca altını kısıp arada karıştırarak ve limonu damlatarak kaynatmaya devam edin.

Incir kurusu nasil yapilir?

İncirlerin hazırlanması: Açık şekilde kurutulmuş incirler temizlenir. Her incir 3-4 e bölünerek yıkanır ve incirler kak yapımına hazır hale getirilir. Şekerle Yapılışı: Şeker ve su kaynatılarak orta koyu kıvamda şerbet elde edilir. Elde edilen şerbetin içine incirler atılarak pişirme işlemine devam edilir.