Beyin ameliyatı sırasında hasta uyutulur mu?

İçindekiler:

  1. Beyin ameliyatı sırasında hasta uyutulur mu?
  2. Beyin Tümörü Ameliyatı Riskleri Nelerdir?
  3. Neden uyanık beyin ameliyatı?
  4. Beyin ameliyatı sonrası dikişler ne zaman alınır?
  5. Beyin ameliyatı sonrası hasta ne zaman iyileşir?

Beyin ameliyatı sırasında hasta uyutulur mu?

Birinde beyin cerrahisine özel bir anestezi tekniği uygulanarak, kişi derin uyutuluyor. Diğerinde ise girişim yapılacak yere lokal anestezi verilerek, hastanın ağrıyı hissetmesi engelleniyor. Aslında beyin ameliyatlarının genel anestezi altında yapılması hekim açısından yarar sağlıyor.

Beyin Tümörü Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Beyin Tümörü Ameliyatı Sonrası Nöbet, baş ağrısı, bulantı, kusma, görme bozuklukları, enfeksiyon ve psikiyatrik sorunlar ameliyatın olası komplikasyonlarından bazılarıdır. Bu komplikasyonların çoğu ameliyat sonrası gerçekleştirilen bakım ile giderilmektedir.

Neden uyanık beyin ameliyatı?

Konuşma merkezinin de bulunduğu, kol, bacak ya da göz hareketlerini sağlayan bölgede bulunan tümör ameliyatları, fonksiyon kaybı bakımından risk taşıyabilmektedir. Beyindeki tümörünün alınması ile hastanın hayatı kurtarılsa da, fonksiyon kaybı yaşanmaması için bu tür tümör ameliyatlarında uyanık olması gerekmektedir.

Beyin ameliyatı sonrası dikişler ne zaman alınır?

Sizi ameliyat eden doktor karar verse de eğer dikiş varsa 7. günde alınabilir. Eğer bu ameliyat ay ı yerden 2. ameliyatsa 10. günde dikişler alınabilir. Eğer dikişler zımba ile atıldı ise hastane ortamında özel dikiş alıcı aleti ile alınmalıdır.

Beyin ameliyatı sonrası hasta ne zaman iyileşir?

Normal şartlarda açık cerrahi için 4-6 gün hastanede kalmak gerekir. Tam iyileşme ise birkaç hafta sürecektir. Diğer taraftan kanama sonrası açık cerrahi uygulanmışsa veya ameliyat sonrası komplikasyon gelişmişse bu süreler daha uzun olabilir. Kapalı tedavide ise genellikle 1 ila 2 gün hastanede kalmanız gerekebilir.