Antepfıstığı neden boş olur?

İçindekiler:

  1. Antepfıstığı neden boş olur?
  2. Antepfıstığı kaç günde bir sulanır?
  3. Antepfıstığı bordo bulamacı ne zaman atılır?
  4. Antepfıstığı hasat zamanı ne zaman?
  5. Antep fıstığının salkım halinde dökülmesine ne ad verilir?
  6. Antep fıstığı zararlıları nelerdir?
  7. Antep fıstığına hangi gübre verilir?
  8. Zeng ilacı ne zaman atılır?
  9. Antep fıstığına hangi ilaç atılır?
  10. Antep fıstığı hangi ayda toplanır?
  11. Fıstık hasadı ne zaman olur?
  12. Antep fıstığı ağacı kaç kilo meyve verir?
  13. Antep fıstığının Çiçeklerinin salkım halinde dökülmesine ne denir?
  14. Antep fıstığına şeker gübresi verilir mi?

Antepfıstığı neden boş olur?

Haziran dökümü iri meyve dökümü olup,haziran ayı sonuna kadar devam eder.Haziran dökümünün sebebi su ve besin maddesi eksikliğidir. BOŞ MEYVE OLUŞUMUNUN NEDENLERİ : 1-Bahçe içerisindeki erkek ağaç sayısının az olması ve dişilerle aynı zamanda çiçek açmaması. 2-Diğer meyve türleri ile karışık bahçe tesisi.

Antepfıstığı kaç günde bir sulanır?

New Mexico'da Antepfıstığı yetiştiricileri, ağaçları kış aylarında en az ayda bir kez sularlar. Şubat ayından itibaren, dinlenme döneminin kolayca son bulması için ağaçları haftada bir kez sularlar.

Antepfıstığı bordo bulamacı ne zaman atılır?

Antepfıstığı bahçelerinde bordo bulamacı uygulamasına gerek yoktur. Sonbaharda Bordo Bulamacı ile mücadele, Zeytin, Badem ve Sert Çekirdekli Meyve ağaçlarındaki hastalıklar için yapılır.

Antepfıstığı hasat zamanı ne zaman?

Ağustos ayının ortalarında baklava yapımında kullanılan ve "boz fıstık" olarak bilinen ürünün hasadına başlayan çiftçiler, eylülün başında da "kırmızı kabuklu" fıstığı toplamaya çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde işe koyulan çiftçiler, akşam saatlerine kadar fıstık topluyor.

Antep fıstığının salkım halinde dökülmesine ne ad verilir?

Sürgünü ve yaprağı bulunmayan bu cumbalara (meyve salkımlarına) kör cumba adı verilir. Larvalar bazen salkımlar yolu ile sürgün içine girer. Bu şekilde zarar görmüş salkımlarda taneler dökülerek tane seyrekleşmesi meydana gelir.

Antep fıstığı zararlıları nelerdir?

8. Antep Fıstığının Zararları Nelerdir? Çok fazla tüketildiğinde kilo almaya neden olur. Yağ oranı yüksek olduğundan karaciğer yağlanmasına neden olmaktadır.

Antep fıstığına hangi gübre verilir?

Yaygın bir Antepfıstığı gübreleme programına göre, kış sonu – bahar başı gibi (Şubat-Mart) her olgun ağaç için 3,6 – 5,4 kg NPK 12-12-17 + 2MgO gübresi ile gübreleme yapmak ve ilkbahar başlarında (Şubat-Mart) suda çözünebilen gübre NPK 15-15-15'i sulama sistemi aracılığıyla gübreleme uygulamaktır (Nisan-Mayıs).

Zeng ilacı ne zaman atılır?

İlaçlamanın yapılacağı zaman, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir.

Antep fıstığına hangi ilaç atılır?

1. Yaprağını dökünce (Sonbahar-Kış) %2.5'luk oranında bordo bulamacı ya da %2,5'luğa eşdeğer hazır metalik bakır uygulanır. 2. Bahar ayında(şubat ayı başı),meyve gözleri ve yaprak gözleri hafif kabarıp açılacakmış gibi olunca; %1.5'lik bordo bulamacı ya da %2,5'luğa eşdeğer hazır Metalik Bakır uygulanır.

Antep fıstığı hangi ayda toplanır?

Çift sürülmesi, ilaçlanması, budanması, çapası derken yıl boyu emek isteyen bir iş. Fıstık ilk olarak Ağustos ayı başında baklavalık dediğimiz yani boz olarak toplanır. Bu süre 15-20 gün devam eder. Daha sonra fıstık olgunlaşmaya başlar, kızarır, Eylül ortasından sona doğru toplanır'' şeklinde konuştu.

Fıstık hasadı ne zaman olur?

Yer fıstığı ekimi genellikle Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşen son donların bitmesiyle birlikte yapılır.

Antep fıstığı ağacı kaç kilo meyve verir?

Ortalama olarak bir Antepfıstığı ağacı genellikle dördüncü veya beşinci yaşından itibaren meyve verir. Genç yaşta olan ağaçların verim miktarı genellikle ağaç başına hemen hemen 1-2 kg kurutulmuş Antepfıstığı veya 2,5 ila 5 kg taze Antepfıstığı arasında değişir. Orta ölçekli bir verim için 7-10 yıl gerekir.

Antep fıstığının Çiçeklerinin salkım halinde dökülmesine ne denir?

Sürgünü ve yaprağı bulunmayan bu cumbalara (meyve salkımlarına) kör cumba adı verilir. Larvalar bazen salkımlar yolu ile sürgün içine girer. Bu şekilde zarar görmüş salkımlarda taneler dökülerek tane seyrekleşmesi meydana gelir.

Antep fıstığına şeker gübresi verilir mi?

Mart ayında başlayarak N(Azotlu)'lu gübreleri ( %26 CAN gibi,% 21 lik(şeker gübresi- Amonyum sülfat gibi ) bölerek alttan vermeliyiz.