SEC bütil ne demek?

İçindekiler:

  1. SEC bütil ne demek?
  2. Tert ne demek?
  3. Tersiyer ne demek tıp?
  4. Yeğ tutmak ne anlama gelir?
  5. Bocalama ne anlama gelir?
  6. Alıntılayarak ne demek?
  7. Kulaktaki delik kapanır mı?
  8. Kulağı tetikte olmak deyiminin anlamı nedir?
  9. Sütü bozuk ne demek?
  10. Aşağılık kelimesi ne anlama gelir?
  11. Tetikte nasıl yazılır?
  12. Diline dolamak ne demek?
  13. Burnunun ucuyla konuşmak ne demek?

SEC bütil ne demek?

Karbon atomuna bir tane Metil(CH3) grubu bağlanmış olması lazım ama burada metil grubu bağlanmamış.

Tert ne demek?

Çok temiz, her yanı temiz, pirüpak.

Tersiyer ne demek tıp?

Üçüncül Korunma (Tersiyer Korunma): Birincil ve ikincil korunma olanaklarından yararlanamamış, tanıda geç kalınmış hastalarda, en iyi tedavi ve rehabilitasyon olanaklarının kullanımıdır.

Yeğ tutmak ne anlama gelir?

EylemDüzenle. bir şeyi diğerlerinden daha üstün ve uygun görüp ona yönelmek, yeğlemek, °tercih etmek. "Bunlar sıradan ve basmakalıp şeyleri, ince ve derin yapıtlara yeğ tutarlar."

Bocalama ne anlama gelir?

(nsz) 1. Gemi rüzgâra karşı gidemeyerek sürüklenmek. 2. mec. Bir işte tutulması gereken yolu kestirememek, ne yapacağını bilememek, kararsız olmak: “Ben de karşısında ne yapacağımı bilmez, şuursuz bir esir gibi şaşkın şaşkın bocaladım durdum.” -E.

Alıntılayarak ne demek?

alıntılamak. Bir yazıya başka bir yazarın yazısından cümle veya cümleler almak, alıntı yapmak, aktarmak, iktibas etmek. To quote.

Kulaktaki delik kapanır mı?

Bir de ani gelişen kulak zarı veya orta kulak enfeksiyonlarına bağlı oluşan kulak zarı deliklikleri, uygun antibiyotik tedavisiyle genellikle 1 haftada kapanır. Ancak yetersiz tedavi veya kulağa su kaçması durumlarda enfeksiyon kronikleşebilir.

Kulağı tetikte olmak deyiminin anlamı nedir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Her an uyanık ve hazır şekilde, söylenecek sözü ya da gelecek haberi dikkatlice beklemek. "Bir saatten beri kulağı tetikte bekliyor." "Bugün kulağınız tetikte olsun, her an bir haber gelebilir."

Sütü bozuk ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Mayası bozuk, kötü soydan gelen ve ahlâksızlık eden kimse.

Aşağılık kelimesi ne anlama gelir?

Aşağı olma durumu, bayağılık, âdîlik, alçaklık, basitlik, denâet. 2. sıf. Seviyesi düşük, bayağı, seviyesiz, âdî: “Aşağılık herif.” Bu şarkı yâ Rabbi! Onu bir yabancı, bir aşağılık ağız kirletiyordu (Kerîme Nâdir).

Tetikte nasıl yazılır?

tetikte, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'e', 't', 'i', 'k', 't', 'e', şeklindedir.

Diline dolamak ne demek?

Diline dolamak deyimi bir kişiyi kötülemek için sürekli olarak söylenen sözleri ifade etmek için kullanılır. Bir şeyi her fırsatta söylemek te diline dolamak deyiminin anlamı olarak ifade ediliyor.

Burnunun ucuyla konuşmak ne demek?

[1] Çok sarhoş olmak. [2] İlerde olacakları görememek. [3] Çevresinde olup bitenden habersiz olmak.