Aracın zorunlu trafik sigortası yoksa hangi ceza verilir?

İçindekiler:

  1. Aracın zorunlu trafik sigortası yoksa hangi ceza verilir?
  2. Trafik sigortası yoksa ne olur?
  3. Trafik sigortası olmayan aracın cezası ne kadar 2019?
  4. Sigorta günü geçerse ne olur?
  5. Trafik sigortası gecikme cezası var mı?

Aracın zorunlu trafik sigortası yoksa hangi ceza verilir?

Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası Nedir? 2021 yılında ödeyeceğiniz trafik sigortası yaptırmama cezası 144 TL olarak uygulanmaya başladı. Buna göre cezasını 15 gün içerisinde peşin ödeyen araç sahipleri % 25 indirimden faydalanarak 108 TL ödüyor.

Trafik sigortası yoksa ne olur?

Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmanız halinde arabanız bağlanır ve Trafik Şube Otoparkı'na çekilir. Gerekli cezai işlemleri karşılayana kadar aracınızı teslim alamazsınız. Cezai yükümlülüğünüzü tamamlayana kadar geçen süre boyunca arabanızın Trafik Şube Otoparkı'nda kaldığı her gün için park yeri ücreti ödersiniz.

Trafik sigortası olmayan aracın cezası ne kadar 2019?

Sigortası bulunmayan aracınız ile trafiğe çıkmanız halinde, trafikte yapılan çevirmeler sırasında yetkililerin aracınızı bağlama hakları vardır. 2019'da ödeyeceğiniz zorunlu trafik sigortası cezası 108 TL'dir. Ancak trafik sigortası para cezası erken ödendiği takdirde indirim uygulanmaktadır.

Sigorta günü geçerse ne olur?

Zorunlu trafik sigortası poliçesi, yaptırılmazsa ya da yenileme süresi dolduğu halde yenilenmezse uygulanan ceza sistemi, gecikme cezası adı altında uygulanır. Bu ceza, farklı yaptırım uygulamaları ile işleme alınabilmekte olup genel olarak; sigortalı araç sahibi ya para cezasına çarptırılır ya da trafikten men edilir.

Trafik sigortası gecikme cezası var mı?

Trafik sigortası cezasına uygulanan gecikme faizleri, ilk ay için %5, ikinci ay için %10, üçüncü ay için ise %15 oranındadır. Bir diğer ifadeyle trafik sigortası yaptırmadığı için 144 TL'lik ceza alan araç sahipleri, cezalarını üç ay boyunca ödememeleri durumunda 166 TL ödemek zorunda kalır.