Eczacılık neden tercih edilmeli?

İçindekiler:

  1. Eczacılık neden tercih edilmeli?
  2. Eczacılık iyi bir meslek mi?
  3. Eczacılık Bölümü nasıl okunur?
  4. Eczacılık için en az kaç bine girmek gerekir?
  5. Eczacilik kaç puan?
  6. Türkiye'de kaç tane eczacılık fakültesi var?
  7. Eczacılar çok para kazanıyor mu?

Eczacılık neden tercih edilmeli?

Eczacı, ilaç etken maddesinin tasarımı, sentezlenmesi, ilaç şekline getirilmesi, hastaya sunulması, etkililiği, güvenliliği ve bunların takibinden sorumlu olan çok önemli bir sağlık profesyonelidir. Hekim ile hasta arasındaki iletişimi sağlayan çok önemli bir hizmet alanını doldurur.

Eczacılık iyi bir meslek mi?

Eczacılık; ilaçların hazırlanması, dağıtımı ve gözden geçirilip ek klinik hizmetler sağlama bilim ve tekniğini barındıran akademik bir disiplindir. Sağlık sektöründe kullanılan ilaçların birçoğu ilaç firmaları tarafından üretildiği için, profesyonel uygulamalar klinik olarak yönlendirilmektedir.

Eczacılık Bölümü nasıl okunur?

Eczacılık fakültelerinde 5 yıllık alınan eğitimin 4 yılı teorik derslerin alınması ve staj ile geçer. Son yıl ise tekrar staj ve ek olarak bitirme tezi tamamlanmalıdır. Bu bölümü okuyan öğrenciler öğretim üyelerine sunum yaparlar. Sunun jüri tarafından kabul edilir ise öğrenciler mezuniyet belgelerini alabilirler.

Eczacılık için en az kaç bine girmek gerekir?

Ülke genelinde 2 milyonun üzerinde öğrenci üniversite sınavına giriyor. Ancak bunlardan yalnızca belli 80.00'i eczacılık fakültelerine girebiliyor. Dolayısıyla eczacılık fakültesine girebilmek için sıralamada sayısal alanda en az 80.000 kişi içinde olmak gerekiyor.

Eczacilik kaç puan?

Üniversite AdıBölümTaban Puanı
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Eczacılık471,87574
ANKARA ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Eczacılık (İngilizce)471,18297
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Eczacılık470,93756
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)Eczacılık (İngilizce) (Burslu) (Burslu)470,61589
66 satır daha

Türkiye'de kaç tane eczacılık fakültesi var?

Türkiye'deki Eczacılık Fakültesi sayısı 2003-2004 öğretim yılında 11'den, 2012-2013 yılında 17'ye, 2018-2019 yılında ise 42'ye çıktı.

Eczacılar çok para kazanıyor mu?

Eczacıların aldığı en düşük maaş 25 TL'dir. Ortalama maaş 30 TL iken, en yüksek eczacı maaşı ise 38 TL arasında değişmektedir. Baş eczacıların ortalama maaşları ise 50 TL'dir.