Göbek deliği neden şişer?

İçindekiler:

  1. Göbek deliği neden şişer?
  2. Bebeklerde göbek deliği iltihabı nasıl geçer?
  3. Yenidoğan göbek fıtığı nasıl geçer?
  4. Göbek deliği iltihabi nasil gecer?
  5. Yeni doğan bebeğin göbeğinin neden iltihaplanması?
  6. Yeni doğan bebekte göbek fıtığı geçer mi?
  7. Sol karın boşluğunda şişlik neden olur?

Göbek deliği neden şişer?

Aşırı ıkınma, aşırı kilo, oturup kalma sırasında dikkatsiz ve hızlı olma, aşırı basınç, bel bölgesine fazla yüklenme, ağır yük kaldırma, siroz hastalığı, kabızlık, prostat ve hamilelik döneminde yaşanan birtakım sıkıntılar göbek fıtığı oluşumunun başlıca nedenleridir.

Bebeklerde göbek deliği iltihabı nasıl geçer?

Ciddi enfeksiyon erken teşhis edildiğinde çoğu bebek birkaç hafta içinde tamamen iyileşir ancak intravenöz antibiyotik alırken genellikle hastanede kalmaları gerekebilir. Bebek enfeksiyonu kurutmak için ameliyat olmuşsa, göbek deliğine gazlı bez konulabilir. Gazlı bez kesimi açık tutar ve irin boşalmasını sağlar.

Yenidoğan göbek fıtığı nasıl geçer?

Bebeklerde göbek fıtığı çok yaygın olarak görülür ve zararsızdır. Genellikle ilk iki yaş içerisinde herhangi bir cerrahi müdahale ve tedavi gerektirmeden fıtık kendiliğinden kapanır, çok nadir olarak kapanma süreci beşinci yaşa kadar devam eder.

Göbek deliği iltihabi nasil gecer?

Göbek iltihabının medikal tedavisi için antibiyotik ve analjesik ilaçlar kullanılabilir. Bazen göbek deliğindeki deri laserasyon ve erozyonları için gümüş nitratlı kalem kullanılır. Fakat cerrahi müdahale, genelde komplikasyonlar geliştiğinde uygulanır.

Yeni doğan bebeğin göbeğinin neden iltihaplanması?

Yenidoğan döneminde görülen göbek deliği iltihabının en başlıca sebebi göbek bağı bakımının kötü yapılması ve göbek bağı düştükten sonra hijyen kurallarına dikkat edilmemesidir. Bu dikkatsizlik sonucu bakteriler (genellikle S. aureus veya E. coli) göbek deliğinde enfeksiyon oluşmasına sebep olur.

Yeni doğan bebekte göbek fıtığı geçer mi?

Bağırsak gibi organların, bu zayıf karın duvarından dışarı doğru çıkıntı yapması ile göbek fıtığı oluşur. Yenidoğan bebeklerde göbek fıtığı yaklaşık %20 oranında görülür. Göbek fıtığı genellikle bir rahatsızlığa neden olmaz ve fıtığı olan bebeklerin %90'ında fıtık kendiliğinden düzelir.

Sol karın boşluğunda şişlik neden olur?

Karın bölgesinin sol alt kısmında böbrek taşı, iltihaplanma, su toplanması, şiddetli darbe, kemik kırığı, damar tıkanıklığı, doku tahrişi, gıda zehirlenmesi, mide kıvrılması, pankreas kanseri, bağırsak problemi, fıtık, kist, dış gebelik ve yumurtalık sorunları, adale spazmı, böbrek üstü bezi sorunları gibi etkenler ...