U-ETDS ne zaman zorunlu?

İçindekiler:

  1. U-ETDS ne zaman zorunlu?
  2. UDTS sistemi nedir?
  3. U-ETDS nasıl alınır?
  4. Elektronik takip sistemi nedir?
  5. U net otomasyon sistemi nedir?
  6. D 2 yetki belgesi nedir?

U-ETDS ne zaman zorunlu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan 29.12.2020 tarihinde alınan yazı ile yük taşımacılığı için 01.01.2021 tarihinde başlayacak olan U-ETDS (Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi) veri gönderim zorunluluğu 01.07.2021 tarihine kadar ertelenmişti. Yayınlanan genelge 1 Temmuz 2021 tarihinde başlıyor!

UDTS sistemi nedir?

Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini, satışını engelleyerek, halkımızın güvenli gıdaya ulaşmasını amaçlayan yepyeni bir denetleme ve takip sistemidir.

U-ETDS nasıl alınır?

1- İletişim bölümünden bizimle irtibata geçerek Bakanlık tarafından istenecek dilekçe örneği ve IP bilgilerini alın. 2.-Bağlı bulunduğunuz Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne gidip, dilekçeyi sunarak veya dilekçede bulunan IP bilgilerini e-devlet üzerinden firmanıza yetkilendirerek U-ETDS Kullanıcı Adı ve Şifrenizi alın.

Elektronik takip sistemi nedir?

Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS), Kanun ve bu Yönetmeliğe göre faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilerin, faaliyetlerine ilişkin Bakanlıkça belirlenen verilerin tutulduğu, gerektiğinde ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla veri paylaşımına açık olduğu/olabileceği sistemi ifade eder.

U net otomasyon sistemi nedir?

U-Net ise E-Devlet sistemi üzerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Tehlikeli Madde Güvelik işlemleri kapsamında işlem giriş ve takipleri için kurulmuş otomasyon sistemidir. İkisi benzer fakat farklı bakanlıklara bağlı olmakla birlikte işlem giriş ve takipleri amacıyla kurulmuş otomasyon sistemleridir.

D 2 yetki belgesi nedir?

D2, ticari amaçla otobüs ile yolcu taşımacılığı yapmak isteyen işletmelere verilen yetki belgelerinin bir türünün ismidir. ... Spesifik olarak D2 yetki belgesi, yurt içinde tarifesiz olarak bir noktadan bir noktaya belirli bir grup yolcunun otobüs ile taşınması amacı ile alınan belge türüdür.