Cildin nasıl olduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Cildin nasıl olduğunu nasıl anlarız?
  2. Cilt neden hassas olur?
  3. Normal ve karma cilt nedir?
  4. Cilt bariyerinin bozulduğu nasıl anlaşılır?

Cildin nasıl olduğunu nasıl anlarız?

Normal Cilt Tipi: Mendilde yağlanma ya da pul pul dökülme izleri yoksa, normal cilt tipine sahipsin demektir. Cildini pürüzsüz ve esnek hissediyor olmalısın -ki bu birçok insanın aradığı bir özellik. Yağlı Cilt Tipi: Mendilde yağ varsa, bunu beyaz bir mendil üzerinde görmeniz mümkün. Cildiniz yağlı, parlaktır.

Cilt neden hassas olur?

Hassas ciltler, koruma fonksiyonu bozulmuş, kızaran, yanan, kabuklanan bir cilt yapısıdır. Hassasiyeti ortaya çıkaran nedenler arasında sigara, alkol, az uyku, iklim, güneş ışınları, cildin en üst tabakasının zayıflığı, bağışıklık sisteminde bozukluklar, kalıtımsal hastalıklar sayılabilir.

Normal ve karma cilt nedir?

Karma cilt, kuru cilt ya da aşırı yağlı cilt gibi dermatolojik bir durum olarak kabul edilmez. Yüzün orta kısımlarının (T bölgesi: burun, çene, alın) yağlı bir görünüme sahip olduğu, yüzün diğer kısımlarının normal-kuru özellik gösterdiği cilt tipidir.

Cilt bariyerinin bozulduğu nasıl anlaşılır?

Cilt bariyeri tehlikeye girerse, çok sayıda istenmeyen yan etki yaşayabiliriz. Cilt bariyerindeki hasar belirtileri arasında kaşıntı, kızarıklık, tahriş, çatlaklar, kuruluk, gerginlik, kızarıklıklar ve kılcal damarlar gibi artan hassasiyetler yer alır.