Yerebatan Sarnıcı ne kadar su alır?

İçindekiler:

  1. Yerebatan Sarnıcı ne kadar su alır?
  2. Yerebatan Sarnıcı içinde neler var?
  3. Medusa neden Yerebatan Sarnıcı'nda?
  4. Yerebatan Sarnıcı hangi döneme aittir?
  5. Yerebatan Sarnıcı metro ile nasıl gidilir?
  6. Yere Batan sarnici kapalı mı?
  7. Yere Batan Sarnıcı kapalı mı?
  8. Medusa taşı nerede?

Yerebatan Sarnıcı ne kadar su alır?

Sarnıç, uzunluğu 140 metre, genişliği 70 metre olan dikdörtgen biçiminde bir alanı kaplayan, dev bir yapıdır. Toplam 9.800 m2 alanı kaplayan bu sarnıç, yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir.

Yerebatan Sarnıcı içinde neler var?

52 basamaklı taş bir merdivenle inilen bu sarnıcın içerisinde her biri 9 m. yüksekliğinde 336 sütun bulunmaktadır. Birbirine 4.80 metre aralıklarla dikilen bu sütunlar, her sırada 28 tane 12 sıra meydana getirirler. Suyun içerisinde yükselen bu sütunlar ziyaretçilerini sarnıca girer girmez mimarisiyle büyülemektedir.

Medusa neden Yerebatan Sarnıcı'nda?

Bir efsaneye göre Medusa, Yunan Mitolojisinde yeraltı dünyasının dişi canavarı olan üç Gorgona'dan biridir ve yılan başlı Medusa kendisine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir. ... İşte Medusa başı da bu sebeple Yerebatan Sarnıcı'na getirilir.

Yerebatan Sarnıcı hangi döneme aittir?

532 yılında İmparator Justinianus tarafından inşa ettirilen Yerebatan Sarnıcı Stoa Bazilikası'nın altında yer aldığı için Bazilika Sarnıcı olarak da bilinir.

Yerebatan Sarnıcı metro ile nasıl gidilir?

Ümraniye'den Üsküdar-Çekmeköy metrosuna binerek Üsküdar son durakta ininiz. Buradan Marmaraya aktarma yaparark Sirkeci durağında indikten sonra Kabataş-Bağcılar tramvayına aktarma yapınız. Tramvay ile Sultanahmet durağında indiğinizde Yerebatan Sarnıcı'na ulaşabilirsiniz.

Yere Batan sarnici kapalı mı?

Yerebatan Sarnıcı haftanın her günü 09.00 – 18.30 saatleri arasında ziyarete açık. Resmi tatil günleri ile dini bayramların birinci günleri kapalı.

Yere Batan Sarnıcı kapalı mı?

Müzemiz haftanın yedi günü ziyarete açıktır. İstisnai olarak dini bayramların birinci günü ise saat 13.00'de açılmaktadır.

Medusa taşı nerede?

Günümüzde Didim'deki Apollo Tapınağı'nda ve İstanbul'da Yerebatan Sarnıcı'nda Medusa figürleri bulunuyor. Apollo Tapınağı'nın yapımında Medusa heykelleri kullanılmak istenmiş ne var ki tapınağın inşaası bir türlü bitmediği için bir çok Medusa figürü yarım kalmış ve günümüze bu şekilde ulaşmış.