K1 Belgesi e Devlet'ten nasil alinir?

İçindekiler:

  1. K1 Belgesi e Devlet'ten nasil alinir?
  2. K belgesi sorgulama nasıl yapılır?
  3. Ulaştırma Bakanlığı Yetki Belgesi nasıl alınır?
  4. Ulaştırma Bakanlığı G3 belgesi nedir?

K1 Belgesi e Devlet'ten nasil alinir?

1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.

K belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Bunun için e-devlete giriş yapmanız ve ardından ise, arama bölümüne “araç yetki belgesi sorgulama” yazarak, sorgu ekranı bölümüne ulaşmanız gerekecek. Daha sonra, K belgesi sorgulama işlemini yapmak istediğiniz aracın plakasını yazmanız ve arama işlemini başlatmanız yeterlidir.

Ulaştırma Bakanlığı Yetki Belgesi nasıl alınır?

Yetki belgesi alacak olan kişi ya da kurumun vergi levhasında belirtilen merkez adresinin bağlı bulunduğu ilin, bağlı bulunduğu Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne başvurması gerekmektedir.

Ulaştırma Bakanlığı G3 belgesi nedir?

G3 yetki belgesi ticari amaçla yurt içi kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak olan gerçek veya tüzel kişilere verilen yetki belgesi türüdür. G3 yetki belgesi için başvuran şahıs veya şirketlerin, vergi ve oda kaydının bulunması en az 20 bin Türk Lirası sermayeye sahip olmaları şarttır.