Iyi mühendisler ne kadar kazanır?

İçindekiler:

  1. Iyi mühendisler ne kadar kazanır?
  2. Inşaat mühendisliği maaşı ne kadar?
  3. Makine mühendisi kaç tl maaş alıyor?
  4. Bilgisayar mühendisler ne kadar kazanıyor?
  5. Devlette makine mühendisi Maaşı Ne Kadar?

Iyi mühendisler ne kadar kazanır?

Güncel en düşük mühendis maaşı 3000 TL, ortalama mühendis maaşı 5500 TL ve en yüksek mühendis maaşı ise 9500 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Inşaat mühendisliği maaşı ne kadar?

2020 yılı itibariyle üniversiteden yeni mezun olmuş inşaat mühendislerinin altığı en düşük maaş 26 TL arasında değişiyor. Bu sektörde 3 - 5 yıl arasında tecrübesi olan inşaat mühendislerinin ortalama maaşları ise 40 TL arasındadır. En yüksek mühendislik maaşları ise 60 TL'dir.

Makine mühendisi kaç tl maaş alıyor?

Ortalama olarak makine mühendislerinin maaşı aylık 4.350 TL olarak belirlenmiştir. Tecrübesi olan ve belli bir süredir aynı sektörde makine mühendisliği yapan kişiler için ortalama maaş bu şekildedir. Alanında uzman olan mühendisler ise en yüksek maaş 6.350 TL olmaktadır.

Bilgisayar mühendisler ne kadar kazanıyor?

Yukarıdaki tabloya göre devlette çalışan bir bilgisayar mühendisi net olarak 8025 TL tutarında bir maaş almaktadır. Ayrıca üniversitede akademisyen olan bir bilgisayar mühendisi de akademisyenliğin ilk pozisyonu olan araştırma görevlisi pozisyonu için 7621 TL ücret kazanmaktadır.

Devlette makine mühendisi Maaşı Ne Kadar?

Yeni mezun mühendisler için devlette çalışmak her zaman daha avantajlı olmuştur. Özel sektörde yeni mezunlara asgari ücret teklif edilirken bir kamu kurumuna atanmış mühendisler hemen hemen asgari ücretin iki katı maaş alarak çalışmaya başlarlar. Devlette makine mühendisi maaşı ortalama olarak 5750 TL'dir.