Bel fıtığına platin takılır mı?

İçindekiler:

  1. Bel fıtığına platin takılır mı?
  2. Ameliyat platin nedir?
  3. Platin ameliyatı ne kadar sürer?
  4. Platinin diger adi nedir?
  5. Protezlerde neden platin kullanılır?
  6. Kalçaya platin takılması ameliyatı ne kadar sürer?

Bel fıtığına platin takılır mı?

Omurga kırıklarının yaşandığı durumlar, omurgalar arasında meydana gelen kaymalar, 3 seviye ve üzerinde yapılan omurga kanal varlığı operasyonları, 3 seviye ve üzerinde yapılan bel fıtığı operasyonları, 3 ya da daha çok tekrarlayan bel fıtığı operasyonlarında bel platini takılır.

Ameliyat platin nedir?

Omurları arasında anormal bir hareketlilik, yani instabilite olduğu hareketli röntgen filmleri ile tespit edilen hastalara uygulanan ve halk arasında platin ameliyatı da denen bu ameliyatlara doktorlar arasında “enstrümentasyonlu füzyon” denir.

Platin ameliyatı ne kadar sürer?

2-4 saatlik ameliyatlardır. Omurgasına vida konan hastalar ertesi sabah kaldırılıp yürütülür.

Platinin diger adi nedir?

İspanyollar metali ilk olarak Kolombiya'da bulduklarında ona "platina" veya "küçük gümüş" adını vermişlerdir. Platini gümüş cevherleri içerisinde istenmeyen bir empürite olarak görmüşler ve çoğunlukla da atmışlardır.

Protezlerde neden platin kullanılır?

Kırık çıkık tedavilerinde kullanılan platin, kemiklerin çok daha kısa bir süre içerisinde kaynaşmasını sağlar. Platinden yapılan diz protezleri ise ortopedi ve travmatoloji tedavilerinde kullanılmaktadır.

Kalçaya platin takılması ameliyatı ne kadar sürer?

Genel itibarıyla kalça protezi ameliyatı süresi ameliyat esnasında çok büyük bir problem yaşanmamışsa yaklaşık 1 ila 2 saat içerisinde bitmektedir. Ancak bazı durumlarda kalça protezi ameliyatı süresi 3 saate kadar uzayabilmektedir.