HSK uyeleri kac yilligina secilir?

İçindekiler:

  1. HSK uyeleri kac yilligina secilir?
  2. HSYK seçimleri ne zaman yapılacak?
  3. Anayasa Mahkemesi üyeleri kaç yıl için seçilir?
  4. Yeni HSK üyeleri kimlerdir?
  5. 1982 Anayasası 2017 değişikliğine göre Hâkimler ve Savcılar Kurulu kaç üyeden oluşur?
  6. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yönetimi ve temsili kime aittir?
  7. Danıştay üyeleri kaç yıl görev yapar?
  8. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri nasıl seçilir?

HSK uyeleri kac yilligina secilir?

HSK ÜYELERİ KAÇ YILLIĞINA SEÇİLİR? Seçilen üyeler dört yıllığına seçilecek olup, süresi biten üyenin tekrar seçilmesi mümkündü.

HSYK seçimleri ne zaman yapılacak?

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK), görev süresi 7 Haziran'da dolacak 11 üyesinin yerine seçim süreci 7 Nisan'da başlayacak. Seçilen yeni üyeler, 4 yıllığına göreve gelecek.

Anayasa Mahkemesi üyeleri kaç yıl için seçilir?

Anayasa Mahkemesi üyeleri arasından gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğu ile dört yıl için bir Başkan ve iki başkanvekili seçilir. Süresi bitenler yeniden seçilebilirler. Anayasa Mahkemesi üyeleri aslî görevleri dışında resmî veya özel hiçbir görev alamazlar.

Yeni HSK üyeleri kimlerdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HSK üyelikleri sona eren Halil Koç ve Mehmet Akif Ekinci ile Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Yıldırım'ı seçti. Mevcut üyeler Koç ve Ekinci, Erdoğan tarafından yeniden bu göreve getirildi.

1982 Anayasası 2017 değişikliğine göre Hâkimler ve Savcılar Kurulu kaç üyeden oluşur?

2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 6087 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kurulu Kanununa göre; Hâkimler ve Savcılar Kurulu onüç üyeden oluşur; iki daire halinde çalışır. Kurulun Başkanı Adalet Bakanıdır. Adalet Bakanlığı ilgili Bakan Yardımcısı Kurulun tabiî üyesidir.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yönetimi ve temsili kime aittir?

Kurulun yönetimi ve temsili Kurul Başkanına aittir. Kurul Başkanı dairelerin çalışmalarına katılamaz. Kurul, kendi üyeleri arasından daire başkanlarını ve daire başkanlarından birini de başkanvekili olarak seçer. Başkan, yetkilerinden bir kısmını başkanvekiline devredebilir.

Danıştay üyeleri kaç yıl görev yapar?

3. (Ek: 1/7/20/1 md.) Danıştay üyeleri on iki yıl için seçilir. Bir kimse iki defa Danıştay üyesi seçilemez.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri nasıl seçilir?

Bütün üyeler, Yargıtay Genel Kurulunca kendi üyeleri arasından üye tam sayısının salt çoğunluğu ve gizli oyla seçilecekti. Kurulun başkanı ile bölüm başkanları ise kendi üyeleri arasından seçilecekti.