Kapril hap ne icin kullanilir?

İçindekiler:

  1. Kapril hap ne icin kullanilir?
  2. Kapril 25 mg ne işe yarar?
  3. Tansiyon kaç olursa dil altı alınmalı?
  4. Bazı ilaçlar neden dil altından alınır?
  5. Kaptoril dilaltı mı?
  6. Dil altı hapı ne zaman kullanılır?

Kapril hap ne icin kullanilir?

Kronik kalp yetmezliğinde hiponatremiyi dengeler. Ön yük ve ard yükü düşürür, kalbin yükünü azaltır. Dengeli bir vazodilatasyon sağlar. Hastalar tarafından iyi tolere edilir.

Kapril 25 mg ne işe yarar?

Tablet Beyaz, yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü ortadan çentikli, diğer yüzü düz, homojen görünüşlü tabletler. KAPTORİL, hipertansiyonun tedavisinde, sistolik ventriküler fonksiyonun azaldığı kronik kalp yetmezliğinde endikedir.

Tansiyon kaç olursa dil altı alınmalı?

Her kan basıncı yüksekliğinde dil altı hapı çiğnenmemeli. Dil altı hapının sadece baş ağrısı, göğüs ağrısı, nefes darlığı gibi şikayetlerin geliştiği ve sıklıkla büyük tansiyonun 180 değerini aştığı acil durumlarda kullanılması gerekiyor.

Bazı ilaçlar neden dil altından alınır?

Dil altına alınan ilaç çok hızlı emileceğinden; tansiyonu da çok hızlı düşürür ve bu da hem beyin hem de kalp için oldukça sakıncalıdır. Tansiyon kesinlikle hızlı düşürülmemeli. İlla ilaç alınacaksa bu dil altı olarak değil, içerek alınmalı.

Kaptoril dilaltı mı?

Ağız yoluyla tedavide en çok kullanılan dilaltı kaptopril uygulamasıdır. Ülkemizde 25 ve 50 mg'lık formları bulunmaktadır. Genellikle 25 mg'lık tabletin dilaltı alınmasından sonra etki 15-20 dakika sonra görülmeye başlar ve 8 saat kadar sürer.

Dil altı hapı ne zaman kullanılır?

Dil altı hapları yalnızca şikayet yaşandığı anlarda kullanılmalıdır. Kan basıncı yüksek olmadığı takdirde kesinlikle kullanılmamalıdır. Birden fazla dil altının birlikte kullanılması da kişiye oldukça fazla zarar vermektedir.