Fide yetiştirme ortamları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Fide yetiştirme ortamları nelerdir?
  2. Viyolde fide nasıl yetiştirilir?
  3. Patlıcan tohumu kaç günde fide olur?
  4. Viyollere tohum ekimi nasıl yapılır?
  5. Tohum nasıl ekilmeli?
  6. Danelik Mısır dönüme ne kadar verir?
  7. Mısır kaç günde koçan verir?
  8. Şeker Mısırı ne zaman hasat edilir?
  9. Mısırlar ne zaman olur?

Fide yetiştirme ortamları nelerdir?

Fide Yetiştirme Yerleri Fideler seralarda, fide yastıklarında, saksı veya tüp içinde yetiştirilir. Tüplü fide yetiştiriciliğinde hem yazlık hem de kışlık sebzelerin tohumları kasalara, plastik torbalara, saksılara veya viyollere ekilmektedir.

Viyolde fide nasıl yetiştirilir?

Çimlenmesi gerçekleşen tohumların bulunduğu viyoller çimlendirme odasından çıkartılarak seraya sehpa üzerlerine serilir. Tohum çeşidine, iklime göre fide yetişme süreleri göz önünde bulundurularak ve kaliteli toprağa dikime uygun 15-20 cm boya gelene kadar gübreleme, koruma ve sulama yapılarak yetiştirme yapılır.

Patlıcan tohumu kaç günde fide olur?

işlenmiş toprağa patlıcan tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 10-15 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Viyollere tohum ekimi nasıl yapılır?

Viyole Tohum Ekimi Viyol gözlerine, kalem yada çivi gibi sivri bir cisimle 0,5 – 1 cm derinliğinde delikler açılır ve bu deliklere tohumlar yerleştirilerek üzerileri kapatılır ve su verilir. Sonrasında viyoller sprey yardımıyla sulanarak tohumun çimlenmesi sağlanır.

Tohum nasıl ekilmeli?

Tohum ekerken nelere dikkat edilmeli?

  1. Bazı tohumlar ekmeden önce suda bekletilir, bu da çimlenmeyi kolaylaştıran bir etkendir.
  2. Tohum türüne göre ideal ekim derinliğini mutlaka bilin ve bu derinliğe ekmeye çalışın.
  3. Tohum ekerken her tohumun ideal bir toprak sıcaklığı vardır.

Danelik Mısır dönüme ne kadar verir?

DEKALB Türkiye - DANELİK MISIRDA DEKARDAN 1.

Mısır kaç günde koçan verir?

Dişi Çiçekler (Koçan) : Koçan püskülü çıkışı, tepe püskülünün görünmesinden 4-8 gün sonra olur. Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır. Her koçanda 300-1000 püskül oluşur ve polen tozu alıncaya kadar 10-15 gün canlı kalabilir.

Şeker Mısırı ne zaman hasat edilir?

İnvert şeker, toplam şeker, nişasta ve duyusal analizlerden lezzet özelliklerine göre optimum hasat dönemleri Sunshine çeşidi için Mayıs ekim zamanında süt olum hasat dönemi için (ekimden hasada kadar geçen süre ) 83 gün, Temmuz ekim için süre 72 gün ve Ağustos ekimi için 89 gün olarak belirlenmiştir.

Mısırlar ne zaman olur?

Eğer, amaç silaj ise, her türlü mısır çeşidi II. ürün olarak rahatlıkla ekilebilir. Trakya bölgesinde, Haziran ayı sonu veya Temmuz ayı başlarında II. ürün olarak ekimi yapılmış mısırı en geç Eylül ayı sonlarına doğru silajlık olarak biçmek mümkündür.